ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ο θεσμοθετημένος αγώνας δρόμου «Μάρκου Δράκου» που διοργάνωσε το Τμήμα Εργαζόμενης Νεολαίας ΣΕΚ Λευκωσίας- Κερύνειας και ο ΠΑΣΕΚ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα που διετέλεσε μέλος του γενικού συμβουλίου του Κινήματος.

Ο αγώνας διεξήχθη με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών όλων των ηλικιών με μαζική τη συμμετοχή αθλητών του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου»

Της τελετής εκκίνησης των αθλητών προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα από τον υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, τον γ.γ. της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα τις αδελφές του ήρωα Μεγαλήνη και Μαρία, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, Δήμων και οργανωμένων φορέων.

Μετά τον τερματισμό αθλητών στο οίκημα της ΣΕΚ ακολούθησε τελετή απονομής επάθλων στους πρωτεύσαντες.

Στην παρουσία της ηγεσίας του Κινήματος, πολιτικής στρατιωτικής ηγεσίας, του ΚΟΑ, της αστυνομίας και άλλων φορέων, απηύθυναν χαιρετισμούς ο υπουργός Άμυνας και ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας Πάμπος Ιωαννίδης. Οι δύο ομιλητές εξήραν την τεράστια προσφορά του ήρωα Μάρκου Δράκου στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ ’55 -’59, τονίζοντας, ότι η αθλητική αυτή διοργάνωση ζωντανεύει στη μνήμη μας την αλησμόνητη μορφή του ήρωα ο οποίος αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια και είχε ως αποκορύφωμα τη ηρωική του θυσία. Ο αγώνας τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και την υψηλή προστασία του υπουργού Άμυνας.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>