ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η Παγκύπρια Επιτροπή Συνταξιούχων ΣΕΚ – ΠΕΣΥΣ (ΣΕΚ), ιδρύθηκε με σκοπό τη μελέτη, προώθηση και επίλυση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τάξη των συνταξιούχων.

Βασικός στόχος είναι η κατοχύρωση της θέσης τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο, η εξασφάλιση δικαιότερων συντάξεων, η βελτίωση των μειωμένων συντάξεων, η δημιουργία προϋποθέσεων καλύτερης διαβίωσης των συνταξιούχων και ο καταρτισμός προγραμμάτων που θα παρέχουν ευκαιρίες ίσης μεταχείρισης στο κοινωνικό σύνολο.

Δραστηριότητες:

Το Τμήμα Συνταξιούχων της ΣΕΚ, διοργανώνει κάθε χρόνο ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων το οποίο περιλαμβάνει διάφορες εκδρομές και προσκυνήματα στην Κύπρο μετά τις εορτές του Πάσχα, χοροεσπερίδες, κατασκηνώσεις στα Καννάβια κατά το τέλος Αυγούστου και κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως επίσης και εκδρομές στο εξωτερικό με κύριο προορισμό την Ελλάδα κατά το μήνα Οκτώβριο.

Συμμετοχή:

Το τμήμα Συνταξιούχων της ΣΕΚ εκπροσωπείται στη Βουλή των Γερόντων, στην επιτροπή συνταξιούχων της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και συμμετέχει ενεργά σε διάφορες επιτροπές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπηρεσίες:

Το Τμήμα Συνταξιούχων πέραν από τη δυνατότητα που δίνει στα μέλη του να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του, προσφέρει μέσα από τις δομές τις ΣΕΚ και επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως:

  • Εκπτώσεις στα προϊόντα των Φαρμακείων της ΣΕΚ σε επαρχιακό επίπεδο
  • Επιχορηγημένες τιμές στις εξοχικές κατοικίες της ΣΕΚ σε θάλασσα και βουνό