ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Χώρος διεξαγωγής κατασκηνώσεων:

Σε ένα μαγευτικό χώρο, καταπράσινο και ασφαλή, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη της επαρχίας Λευκωσίας,  σε υψόμετρο 900μ, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να  βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, να ζήσουν στο φυσικό περιβάλλον και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Τους δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και μέσα από τη διαμονή τους στις κτηριακές εγκαταστάσεις στον κατασκηνωτικό μας χώρο, θα ζήσουν μια νέα εμπειρία που θα τη θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Δραστηριότητες Κατασκήνωσης:

Οι κατασκηνωτές συμμετέχουν ατομικά ή με την ομάδα τους σε πολλά εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά ή αθλητικά προγράμματα όπως:  περπάτημα στη φύση, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, τραγούδι, εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, χειροτεχνίες, ζαχαροπλαστική, δραστηριότητες στην πισίνα, ποδόσφαιρο, πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα, water polo, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδοσφαιράκι, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μουσικές βραδιές και πολλά άλλα.

Πρόγραμμα Διατροφής:

Το πρόγραμμα διατροφής έχει ετοιμαστεί από ειδικό διατροφολόγο με σκοπό να προσφέρει μία ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης και περιλαμβάνει πρόγευμα, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα (πρωί και απόγευμα).

* Σε περίπτωση που οποιοδήποτε παιδί ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διατροφή του, θα πρέπει να το αναφέρει έγκαιρα και ο μάγειρας της κατασκήνωσης θα φροντίσει να ετοιμάσει φαγητό ανάλογα με τις ανάγκες του.

Σε ποιους απευθύνεται?

Η κατασκήνωση έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενούνται τα παιδιά μελών της ΣΕΚ και επιπρόσθετα δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα παιδιά φίλων του Κινήματος, τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες.  Προτεραιότητα στις θέσεις δίνεται στα παιδιά μελών της ΣΕΚ.