Η Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παραχώρησε υποτροφίες για μεταπτυχιακά σε τομείς της Νοσηλευτικής

Η Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παραχώρησε υποτροφίες για μεταπτυχιακά σε τομείς της Νοσηλευτικής

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε της 1 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παραχωρήθηκαν σε μέλη της Ο.Ι.Υ.Κ. –ΣΕΚ υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της νοσηλευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιό Κύπρου.

Σε σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά Γραφεία της ΣΕΚ στη Λευκωσία, έγινε η παράδοση δέκα υποτροφιών με έκπτωση 50% αξίας €4250 εκάστη, σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μέλη της ΣΕΚ. Οι υποτροφίες παραχωρήθηκαν στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους τομείς της Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, της Δημόσιας Υγείας και Cancer Biology.

Παραδόθηκαν επίσης 2 υποτροφίες με έκπτωση 25% αξίας €8940 εκάστη, για το προπτυχιακό πρόγραμμα της Νοσηλευτικής σε εξαρτόμενα μελών της ΣΕΚ.
Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Director of Student Affairs Office του πανεπιστημίου κα. Ελένη Μαρκαντώνη η οποία συγχάρηκε την Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ, για την ευκαιρία που δίνει στα μέλη της, μέσα από τις υποτροφίες που τους προσφέρει, να διευρύνουν και να εμβαθύνουν την επιστημονική τους γνώση στον επαγγελματικό τους τομέα και ενημέρωσε τους φοιτητές για το πανεπιστήμιο καθώς και για τα προγράμματα που θα φοιτήσουν.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ συν. Μιχάλης Καζαμίας έκανε αναφορά στη συνεργασίας της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, οπού μέσω αυτής φοιτούν με υποτροφία ύψους 50% δεκατρείς νοσηλευτές μέλη της ΣΕΚ. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ, αφού ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μέλη της Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ που έλαβαν τις υποτροφίες και οποίοι αποφάσισαν πάρα τις απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει το λειτούργημα του νοσηλευτή άλλα και τις αυξημένες οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις που έχουν οι νέοι σήμερα, να πάρουν την απόφαση να φοιτήσουν σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα νοσηλευτικής.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>