Η διαχρονική πορεία της ΣΕΚ αποτυπώνεται σε γραμματόσημο των Κυπριακών Ταχυδρομείων   • 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Η διαχρονική πορεία της ΣΕΚ αποτυπώνεται σε γραμματόσημο των Κυπριακών Ταχυδρομείων • 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Η διαχρονική πορεία της ΣΕΚ αποτυπώνεται σε 90.000 γραμματόσημα τα οποία κυκλοφόρησαν στις 22 Φεβρουαρίου 2024 από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΣΕΚ στη Λευκωσία παρουσίαση του γραμματόσημου των 80 χρόνων ζωής της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης ως ελάχιστος φόρος τιμής για την πολύπλευρη δράση της ΣΕΚ, η οποία είχε πάντα ως πυρήνα των πολιτικών της την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της.

Στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας, είπε πως μέσα από την 80χρονη
πορεία της η ΣΕΚ έχει καταφέρει να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, οι Συλλογικές Συμβάσεις η διασφάλιση και η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ καταλυτικός ήταν ο ρόλος της ΣΕΚ στη δημιουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Φ. Μάτσας σημείωσε ότι για τη ΣΕΚ οι επόμενοι στόχοι (πέραν από την εδραίωση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού) επιβάλλεται να είναι οι μεταρρυθμίσεις του Φορολογικού και Συνταξιοδοτικούσυστήματος καθώς επίσης και η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων στη βάση και της ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ είπε πως ο αγώνας της Συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης θα είναι ένας συνεχής αγώνας προάσπισης και διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων διατηρώντας πάντοτε ως αρχή την ανεξαρτησία της, μακριά από κομματικές ή άλλες επιδράσεις, πρωταγωνιστώντας στους εθνικούς στους κοινωνικούς και στους εργατικούς αγώνες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι η συνδρομή της ΣΕΚ είναι πολύ σημαντική καθώς στα 80 χρόνια ζωής της βοήθησε στη διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων ενώ με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο έχει καταστεί η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του τόπου.

Αναφερόμενος στους εθνικούς αγώνες της ΣΕΚ, ο υπουργός τίμησε με ιδιαίτερη αναφορά τον ήρωα Μάρκο Δράκο (διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΣΕΚ), όπως επίσης και τους υπόλοιπους 39 ήρωες μέλη του Κινήματος.