12 Μάϊου Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών • Ανεκτίμητη η προσφορά τους στην υγεία και στην κοινωνία ευρύτερα τονίζει η ΟΙΥΚ-ΣΕΚ

12 Μάϊου Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών • Ανεκτίμητη η προσφορά τους στην υγεία και στην κοινωνία ευρύτερα τονίζει η ΟΙΥΚ-ΣΕΚ

Η 12 η Μάϊου έχει καθιερωθεί και εορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, εξ αφορμής της επετείου γέννησης το 1820 της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, η οποία θεωρείται η ιδρυτής της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Με σεβασμό και αίσθημα ευγνωμοσύνης στο θεάρεστο έργο που επιτελεί το νοσηλευτικό προσωπικό, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας και η Κλαδική Νοσηλευτών και Μαιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΟΙΥΚ–ΣΕΚ, τίμησαν και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, προσφέροντας συμβολικά ένα γαρύφαλλο σε κάθε νοσηλευτή και νοσηλεύτρια, εκφράζοντας δια ζώσης βαθύτατες ευχαριστίες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Διεθνή ημερα Νοσηλευτών το Ε.Ε. Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλών ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημέρωσε του φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου για τις προοπτικές απασχόλησης στο νοσηλευτικό τομέα.

Παράλληλα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας και η Συνδικαλιστική Σχολή της ΣΕΚ, θα διοργανώσουν στο οίκημα της ΣΕΚ στη Λευκωσία μοριοδοτούμενο σεμινάριο με θέμα «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Εργαζομένων στο Νοσοκομειακό Περιβάλλον» στο οποίο θα είχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δεκάδες νοσηλευτές και μαίες.