Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους των εταιρειών ΚΕΟ PLC και της Κυπριακής Εταιρείας Κονσερβοποιείας (SWS), σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους εργαζομένους των δύο εταιρειών.
Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, είναι τριετούς διάρκειας και καλύπτει την περίοδο από 01/01/2024 έως 31/12/2026, περιλαμβάνοντας σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις και βελτιώσεις στις παροχές των εργαζομένων.
Βασικά σημεία της σύμβασης:
- Μισθολογικές αυξήσεις
- Αύξηση του ποσοστού συνεισφοράς του εργοδότη στο Ταμείο Προνοίας
- Βελτιώσεις στα επιδόματα βάρδιας
- Ενίσχυση του Ταμείου Ευημερίας
Η Συλλογική Σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ των εταιρειών και των συντεχνιών ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ και ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ.
Εκ μέρους της ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ υπέγραψε ο Γενικός της Γραμματέας, Γιώργος Κασιούρης, ενώ εκ μέρους της ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ υπέγραψε ο Γενικός της Γραμματέας, Πάνος Παναγιώτου.
Από πλευράς των εταιρειών ΚΕΟ και ΚΕΚ, τη συμφωνία υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χαράλαμπος Παναγιώτου.

