Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Την Πέμπτη 19/03/2015 το Τμήμα Εργαζόμενης Νεολαίας της ΣΕΚ έδωσε και φέτος το παρόν του με μεγάλη επιτυχία στην Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στελέχη του Τμήματος ενημέρωσαν τους φοιτητές για τον κοινωνικό και εργασιακό ρόλο που επιτελεί η ΣΕΚ στην κοινωνία. 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Τμήμα Εργαζόμενής Νεολαίας της ΣΕΚ πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, εκδρομή για τα παιδία των μελών της ΣΕΚ, ηλικίας από οκτώ μέχρι έντεκα ετών. Φετινός προορισμός της εκδρομή η όμορφή περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν σαν πρώτο σταθμό της εκδρομής το χωρίο Λιοπέτρι και τον ηρωικό αχυρώνα του Λιοπετρίου, εκεί ξεναγήθηκαν στον ηρωικό χώρο όπου με την προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ έμαθαν για τα γεγονότα της 2ας  Σεπτεμβρίου 1958 και την ιστορική μάχης του αχυρώνα, που έμελε να γίνει για την Κύπρο αλλά και όλο τον Ελληνισμό το νέο χάνι της Γραβιάς. Άκουσαν με προσοχή για την μάχη που έδωσαν με τους Άγγλους αποικιοκράτες επί 6 ώρες  οι αγωνιστές Ανδρέας Κάρυος Ηλίας, Παπακυριακού, Φώτης Πίττας, Χρήστος Σαμάρας και πως αυτοί έπεσαν ηρωικά, μαχόμενοι για τις αρχές τα ιδανικά και την Ελλάδα.

Δεύτερος σταθμός το πολιτιστικό κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου στην ακριτική Δερύνεια. Και εκεί τα παΐδια παρακολούθησαν σύντομη ταινία για την Αμμόχωστο, την ιστορία της, την τεράστια ακμή της πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και για το πώς κατακτήθηκε η πόλη από τα τουρκικά στρατεύματα. Ανέβηκαν στο παρατηρητήριο και αγνάντεψαν με τα κιάλια αλλά και με γυμνά μάτια την πόλη «φάντασμα», που ήταν τόσο κοντά τους, αλλά και τόσο μακριά, μια απόσταση που μεγάλωσε με τα 41 χρόνια κατοχής . Τα παιδικά αθώα μάτια απόρησαν γιατί; Γιατί την κρατάνε; Γιατί δεν μας την δίνουν πίσω αφού είναι δική μας;

Μετά τη συναισθηματική φόρτιση ήρθε ώρα για χαλάρωση στον ενδιαφέρον χώρο του aquarium στο Πρωτάρα. Σαράντα και πλέων είδη ψαριών, θαλασσίων πλασμάτων, πιγκουΐνοι και κροκόδειλοι εντυπωσίασαν τα παιδιά, που μετά την ξενάγηση τους στο χώρο απόλαυσαν το φαγητό τους.

Στο λεωφορείο της επιστροφής τα παιδιά συζητούσαν μεταξύ τους, τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την εκδρομή και ρωτούσαν τους συνόδους πιο θα είναι του χρόνου ο προορισμός της επόμενης εκδρομής.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μοίρασαν χαμόγελα και αγάπη στα παιδιά

Επίσκεψη στο παιδοογκολογικό και παιδοχειρουργικό τμήμα του Μακάρειου νοσοκομείου πραγματοποίησε την Πέμπτη 15/01/15 αντιπροσωπεία του Τμήματος Νεολαίας ΣΕΚ και Τμήματος Γυναικών ΣΕΚ μοιράζοντας αγάπη, χαμόγελα και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. «Νιώθουμε ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτά τα παιδιά. Η ΣΕΚ ως η μεγαλύτερη Συνδικαλιστική Οργάνωση έχει έναν πολυσήμαντο κοινωνικό ρόλο να επιτελέσει, ειδικότερα σ’ αυτό το δύσκολο καιρό που βιώνει η χώρα μας με τις αμέτρητες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ανέφερε ο γ.γραμματέας του Τμήματος Νεολαίας ΣΕΚ Τάσος Κακουλλής. Πρόσθεσε παράλληλα πως προσπάθεια μας είναι αυτό τον κοινωνικό ρόλο να τον επιτελέσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό.»

Τα είπε με τους νέους

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση του Τμήματος Εργαζόμενης Νεολαίας της ΣΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014, στα πλαίσια των 70 χρόνων, σε γνωστό μπαράκι της Πρωτεύουσας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του κινήματος και φίλοι από τις κομματικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και άνεργοι νέοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς τόσο με το Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Νίκο Μωϋσέως όσο και με το Γενικό Γραμματέα του Τμήματος Τάσο Κακουλλή. 

Συνάντηση Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΣΕΚ με ηγεσία ΝΕΔΗΣΥ

 

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΣΕΚ με την ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την νεολαία και εξετάστηκε η περίπτωση συνεργασίας των δύο Νεολαιών σε διάφορες κοινές δραστηριότητες και ημερίδες.

Επίσης, καθορίστηκε νέα συνάντηση στα μέσα Ιανουαρίου όπου θα κατατεθεί και ο τελικός προγραμματισμός των κοινών δραστηριοτήτων.

Έχουν ήδη τροχοδρομηθεί συναντήσεις και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.  

Σελίδα 1 από 2

Τμήματα της ΣΕΚ

Τμήμα Νεολαίας
Δραστηριότητες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Συναντήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδήλωση Τμήματος στο πλάισιο των 70χρονων
Τμήμα Γυναικών
Δραστηριότητες
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Παγκύπρια Εκδήλωση Τμήματος Γυναικών ΣΕΚ για την Ενδοοικογενειακή Βία
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
Τμήμα Συνταξιούχων
Εκδήλωση Συνταξιούχων ΣΕΚ
Τμήμα Οικονομικών Μελετών ΣΕΚ
«Ο μηχανισμός διαμόρφωσης και η προστασία των μισθών στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο»
Δείκτες κυπριακής οικονομίας 2014-2018
Η πορεία του Εργατικού Δυναμικού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης
Η αναβλητικότητα και η ανικανότητα της πολιτείας άφησε το Σχέδιο Υγείας σε νηπιακή κατάσταση
Ανάλυση Ρυθμού ανάπτυξης το 2014
Ιστορική αναδρομή στην απασχόληση αλλαδαπών εργατών στην Κύπρο
«Γκρίζα και θολή» η ακτινογραφία της ανεργίας
Η ταυτότητα της κυπριακής οικονομίας
Εξελίξεις και προοπτικές κυπριακής οικονομίας
Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Συνδικαλιστική Σχολή ΣΕΚ
Σεμινάρια
Πρόγραμμα Σχολής
'Ιδρυμα Κοινωνικών και Εργατικών Μελετών
Σωματείο Εργαζόμενων Καταναλωτών
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Τμήμα Ασφάλειας & Υγείας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΡΕΥΝΕΣ
ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εργατική Φωνή
Εργατική Φωνή - 2015
Εργατική Φωνή - 2014
Παγκύπριο Αθλητικό Σωματείο Εργαζομένων Κύπρου - ΠΑΣΕΚ
Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών
Τμήμα Μηχανογράφισης

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo