Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Παιδικές Κατασκηνώσεις

Πληροφορίες και Κανονισμοί Παιδικών Κατασκηνώσεων ΣΕΚ – 2023

Η επιτυχία μιας κατασκήνωσης εξαρτάται από την καλή πρόθεση των διοργανωτών, του Αρχηγού, των Ομαδαρχών, καθώς επίσης από το πνεύμα και τη θέληση των κατασκηνωτών για αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση, σεβασμό στο περιβάλλον, στην ομαδική εργασία, και την εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας.

Η συμβολή κάθε γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή προετοιμασία του παιδιού που θα συμμετέχει στην κατασκήνωση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.     

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 1. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου και του ημερήσιου προγράμματος.
 2. Φροντίδα και καθαριότητα στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους.
 3. Συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
 4. Σεβασμός στην τήρηση της ώρας κοινής ησυχίας.
 5. Προστασία και σεβασμός των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.
 6. Οι κακόβουλες ζημιές θα επιβαρύνουν αυτούς που τις προκάλεσαν.
 7. Δεν απομακρυνόμαστε από τον χώρο της κατασκήνωσης χωρίς άδεια.
 8. Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
 9. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους.
 10. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς.
 11. Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτός αν πρόκειται για διεκπεραίωση ειδικής μελέτης και αυτό μπορεί  να γίνει  με εξασφάλιση άδειας από τον/την αρχηγό της κατασκήνωσης.
 12. Aπαγορεύεται η Βία και η οποιασδήποτε μορφής κακομεταχείριση (σωματική ή λεκτική) από κατασκηνωτή σε κατασκηνωτή ή από κατασκηνωτή σε ομαδάρχη ή προς τον αρχηγό.  Σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες ενέργειες, η απομάκρυνση από την κατασκήνωση θα είναι άμεση.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 1. Η έξοδος ή η παραλαβή των παιδιών ενδιάμεσα της περιόδου γίνεται μόνο από τους γονείς ή από τρίτους με θεωρημένη εξουσιοδότηση. Σε περίπτωση που έχει ορισθεί κηδεμόνας, αυτό πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως.
 2. Παιδιά που έχουν χρόνια προβλήματα όπως: αναπνευστικά, συμπεριφοράς, αλλεργίες, νευρολογικά (κρίσεις επιληψίας) κ.α., είναι υποχρεωτικό να ενημερώνουν τη διεύθυνση, πριν την εγγραφή τους και κατά την είσοδο τους σε αυτή.
 3. Παιδιά που ακολουθούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να ενημερώσουν τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης με την υποβολή της αίτησης και πριν από την είσοδο τους στην κατασκήνωση.
 4. Για τα Ιατρικά συμβάντα των παιδιών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην κατασκήνωση, ο/η αρχηγός της κατασκήνωσης ενημερώνει άμεσα τους γονείς. Εάν κριθεί πως τα παιδιά πρέπει είτε να επισκεφθούν νοσοκομείο, τότε θα μεταφερθούν από τον αρχηγό της κατασκήνωσης και θα ενημερωθούν έγκαιρα οι γονιοί (ακόμη και για προληπτικούς λόγους).
 5. Οι οργανωμένες δραστηριότητες για τα παιδιά εντός και εκτός της κατασκήνωσης θεωρούνται αποδεκτές από γονείς και παιδιά, εκτός εάν έχει δοθεί διαφορετική ενημέρωση από τους γονείς.
 6. Στελέχη, γονείς αλλά και παιδιά με αποκλίνουσα συμπεριφορά, θα πρέπει να αποχωρούν από την κατασκήνωση. 
 7. Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, η ΣΕΚ ενδέχεται να φωτογραφίσει τη συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες, για σκοπούς προβολής της κατασκήνωσης και μόνο.  Σε περίπτωση που οι γονείς διαφωνούν με αυτό το σημείο των παρόντων κανονισμών, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε γραπτώς κατά την υποβολή της αίτησης.

ΣΗΜ: Η παραβίαση και η μη τήρηση των κανονισμών, συνεπάγεται την άμεση απομάκρυνση του κατασκηνωτή από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης χωρίς άλλη προειδοποίηση. 

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους τα πιο κάτω:

1 κουβέρτα, 2 μαξιλαροθήκες, σεντόνια για μονό κρεβάτι, 2 πετσέτες προσώπου, 1 πετσέτα μπάνιου, σαπούνια, οδοντόβουρτσα,  οδοντόπαστα, κτένα, παγουρίνο, μακρύ παντελόνι, φόρμες γυμναστικής, πουλόβερ, εσώρουχα, μαντηλάκια, 1 ζεύγος παπούτσια, 1 ζεύγος παπούτσια αθλητικά, παντόφλες πλαστικές, 2 μαγιό για κολύμβηση κλπ.

Κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης θα γίνουν παιχνίδια τύπου «survivor» και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα και παπούτσια.

Τηλεφωνήματα

Ένας από τους στόχους της Κατασκήνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να ζήσει ένα μικρό έστω χρονικό διάστημα μακριά από το οικείο του περιβάλλον.  Αυτό θα το βοηθήσει να λύσει μόνο του κάποια προβλήματα, να αποκτήσει αυτονομία και να αναπτύξει γενικά την προσωπικότητά του.

Σ’ αυτό θα το βοηθήσουν ο Αρχηγός και τα άλλα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της Κατασκήνωσης.  Η συχνή τηλεφωνική επαφή των γονιών με το παιδί, προκαλεί δυσκολίες στη γρήγορη προσαρμογή του στο περιβάλλον της Κατασκήνωσης. 

Δεν συστήνονται τα τηλεφωνήματα. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος επικοινωνήστε με  τους  υπεύθυνους   της   κατασκήνωσης  στο τηλέφωνο 22922103 - 99699001 ή στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας από τον τηλεφωνικό θάλαμο της κατασκήνωσης μέσω καρτοτηλεφώνου. Γι’ αυτό όσοι θα κάνουν χρήση του τηλεφώνου αυτού θα πρέπει να έχουν μαζί τους τηλεκάρτες. Για έκτακτες ανάγκες οι ομαδάρχες της κατασκήνωσης θα παραχωρούν κινητό τηλέφωνο στα παιδιά.

Επισκέψεις Γονέων/Κηδεμόνων:

Οι επισκέψεις σε καθορισμένη ημέρα έχουν σταματήσει από την ΣΕΚ, λόγω του ότι δημιουργούνταν σημαντικά προβλήματα στα παιδιά, από το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός γονέων/κηδεμόνων δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω εργασίας και παράλληλα λόγω του ότι κατά την επίσκεψη αρκετά παιδιά αποχωρούσαν με τους γονείς τους πριν από τη λήξη της κατασκήνωσης.

Εάν οποιοσδήποτε γονιός/κηδεμόνας χρειάζεται να δει το παιδί του για σημαντικό λόγο, αυτό μπορεί να γίνει μετά από επικοινωνία με τον/την αρχηγό της κατασκήνωσης. 

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει περπάτημα στη φύση, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, τραγούδι, εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, χειροτεχνίες, ζαχαροπλαστική, δραστηριότητες στην πισίνα, ποδόσφαιρο, πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα, water polo, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδοσφαιράκι, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μουσικές βραδιές και πολλά άλλα.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μην διστάσετε να  επικοινωνήσετε με τη ΣΕΚ, στα τηλέφωνα 22849849 ή για έκτακτες περιπτώσεις στο τηλέφωνο 99 497211 (Πανίκος Αργυρίδης – Γενικός Οργανωτικός)

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - GDPR

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) στα πλαίσια της εναρμόνισης της με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και την Νομοθεσία 125(Ι)2018 ενημερώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μελών της.

Συγκεκριμένα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγει με το παρόν έντυπο θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς της παρούσας αίτησης για συμμετοχή στην Κατασκήνωση και θα διατηρηθούν μόνο για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο ως οι λειτουργικές και νομοθετικές ανάγκες της ΣΕΚ.

Νοείται πως για οποιεσδήποτε απορίες τυχόν έχετε αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου μας στο www.sek.org.cy ή να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@sek.org.cy

Τμήματα της ΣΕΚ

Τμήμα Νεολαίας
Δραστηριότητες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Συναντήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδήλωση Τμήματος στο πλάισιο των 70χρονων
Τμήμα Γυναικών
Δραστηριότητες
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Παγκύπρια Εκδήλωση Τμήματος Γυναικών ΣΕΚ για την Ενδοοικογενειακή Βία
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
Τμήμα Συνταξιούχων
Εκδήλωση Συνταξιούχων ΣΕΚ
Τμήμα Οικονομικών Μελετών ΣΕΚ
«Ο μηχανισμός διαμόρφωσης και η προστασία των μισθών στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο»
Δείκτες κυπριακής οικονομίας 2014-2018
Η πορεία του Εργατικού Δυναμικού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης
Η αναβλητικότητα και η ανικανότητα της πολιτείας άφησε το Σχέδιο Υγείας σε νηπιακή κατάσταση
Ανάλυση Ρυθμού ανάπτυξης το 2014
Ιστορική αναδρομή στην απασχόληση αλλαδαπών εργατών στην Κύπρο
«Γκρίζα και θολή» η ακτινογραφία της ανεργίας
Η ταυτότητα της κυπριακής οικονομίας
Εξελίξεις και προοπτικές κυπριακής οικονομίας
Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Συνδικαλιστική Σχολή ΣΕΚ
Σεμινάρια
Πρόγραμμα Σχολής
'Ιδρυμα Κοινωνικών και Εργατικών Μελετών
Σωματείο Εργαζόμενων Καταναλωτών
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Τμήμα Ασφάλειας & Υγείας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΡΕΥΝΕΣ
ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εργατική Φωνή
Εργατική Φωνή - 2015
Εργατική Φωνή - 2014
Παγκύπριο Αθλητικό Σωματείο Εργαζομένων Κύπρου - ΠΑΣΕΚ
Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών
Τμήμα Μηχανογράφισης

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo