Print this page

Μήνυμα επαρχιακής συνδιάσκεψης Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας • ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε στην εισηγητική του ομιλία ο γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας Μιχάλης Καζαμίας στο πλαίσιο της επαρχιακής συνδιάσκεψης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας - Κερύνειας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο οίκημα της ΣΕΚ στον Στρόβολο.

Ο κ. Καζαμίας κατέστησε σαφές πως το σωματείο έχει να διαδραματίσει πολλαπλό ρόλο ξεκαθαρίζοντας πως για τους εργοδότες  αποτελεί την αντίρροπη δύναμη την οποία σέβονται και υπολογίζουν. Πολλοί εργοδότες τόνισε εκμεταλλεύτηκαν το σοβαρό κενό από την έλλειψη επιθεωρητών εργασίας με αποτέλεσμα η ασυδοσία να μεγαλώνει.

Σε χαιρετισμό του ο επαρχιακός οργανωτικός του ΕΕΚ ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας Νίκος Σατσιάς, τόνισε, πως το Σωματείο παρά την μεγάλη
αποχώρηση μελών κάθε χρόνο, επιτυγχάνει να τα αναπληρώσει και μάλιστα παρουσιάζει αύξηση μελών.

Ταυτόχρονα,τόνισε, είναι το Σωματείο το οποίο επιτυγχάνει να οργανώσει νέους εργοδότες.

Προφανώς, επεσήμανε, αυτό οφείλεται στην ποιοτική παρακολούθηση των μελών στη μεθοδευμένη και συστηματική διαχείριση επαγγελματικών προβλημάτων, αλλά και στον καθορισμό εφικτών οργανωτικών στόχων.

Ο γ.γ. της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βίωσε η Κύπρος αλλά και στις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλε το σωματείο και τα κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη τη δύναμη του.

Τόνισε δε πως τα μέλη είναι η δύναμη του σωματείου και ότι παρά τις όποιες δυσκολίες με την υπεύθυνη και συνετή διαχείριση μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων.

Τα οργανωτικά και οικονομικά αποτελέσματα ανέλυσαν οι Κώστας Ορατίου και Παντελής Κούμας αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης τιμήθηκαν για την πολυετή, πολύτιμη και πολυεπίπεδη προσφορά τους στο Κίνημα της ΣΕΚ οι Σωτήρης Καλογήρου, Χαράλαμπος Χριστοδούλου και η Νεοφύτα Κουππή.

Αξιοσημείωτη θεωρείται η  παρουσία έξι γυναικών στο επαρχιακό συμβούλιο του σωματείου σε σύνολο 12 άμισθων στελεχών.

 

Μιχάλης Καζαμίας, γραμματέας σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας

Οι εργοδότες μας σέβονται και μας υπολογίζουν Το Σωματείο μας έχει πολλαπλό ρόλο να διαδραματίσει.  Ρόλο εργατικό και κοινωνικό συνάμα. H εργοδοτική πλευρά εκεί όπου υπήρχε απουσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο   την ευκαιρία που της είχε δοθεί και με μισθούς των €600 και των €700 παρείχε εργασία με απαράδεκτους όρους, κυρίως σε εργαζόμενους νεαρής ηλικίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το 27% των εργαζομένων λαμβάνει μισθό χαμηλότερο από τα €1000.

Πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύτηκαν τα σοβαρά κενά που προέκυψαν από την έλλειψη επιθεωρητών εργασίας με αποτέλεσμα η ασυδοσία να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε για τους εργοδότες η αντίρροπη δύναμη την οποία σέβονται και υπολογίζουν. Η  συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Σωματείου αντιλαμβάνεται την προσπάθεια αυτή.  Στους καιρούς που διανύουμε για μας είναι αυτονόητο ότι θέσεις εργασίας σημαίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι προσπάθειες αυτές είναι συλλογικές.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται και το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης και των επιχειρημάτων πέφτει στους ώμους των οργανωτικών γραμματέων της ΣΕΚ.  Αυτό μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη και πιστεύω πως με επιτυχία ανταποκρινόμαστε και πετυχαίνουμε τους κοινούς μας στόχους.

Η δική σας συμμετοχή είναι σημαντικότατη στην επιτυχία του αποτελέσματος.

Για μας  είστε ξεχωριστοί γιατί αποτελείτε τη βάση της οργανωτικής επιτυχίας του Σωματείου μας.  Η πορεία του είναι πλέον δεδομένη με δυναμισμό, αποφασιστικότητα για το μέλλον και για τα συμφέροντα των μελών του.

Το Σωματείο μας εκπροσωπεί επάξια τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υπέροχη οικογένεια της ΣΕΚ και είμαστε βέβαιοι ότι καθημερινά επιβεβαιώνει τις αξίες που η ΣΕΚ εκφράζει. Εύχομαι σύντομα να δραστηριοποιηθούμε ελεύθερα και στην Κερύνεια μας.