Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ Η ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΙΠΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΟΠΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ Σ.Κ.Τ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 2% ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Είναι πλέον πασιφανές η υπόγεια υπόσκαψη της υπογραφής Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης. Δοξάστε τους, απέρριψαν ολοκληρωμένη πρόταση με περισσότερα ωφελήματα για το σύνολο του προσωπικού και έκαναν συμφωνία με λιγότερα, δίνουν συγχαρητήρια και πανηγυρίζουν.

Επικοινωνούμε σήμερα και μετά από σχετική εγκύκλιο που εστάλη στις 20/1/2020 για την παραχώρηση ετήσιας προσαύξησης με βάση τις κλίμακες των πρώην ΣΠΙ όπου αναφέρεται ως επιτυχία η παραχώρηση της. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ με εγκύκλιο τους ερμήνευσαν τη ΜΟΝΟΜΕΡΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ για την παραχώρηση της ως προσπάθεια επίτευξης θετικού κλίματος αλλά τόνισαν ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα ως προς την υποχρέωση της εταιρείας για υπογραφή της πρότασης της για ενιαία Συλλογική Σύμβαση με επαναφορά των αποκοπών, βάση την συμφωνία πλαίσιο, το ενιαίο μισθολόγιο, (κλίμακες μισθοδοσίας) και επαναφορά ποσοστού του Ταμείου Προνοίας.

Αναφέραμε στην συνάντηση μας στο Δ.Σ. ΚΕΔΙΠΕΣ και επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι η θέση μας είναι ότι οι προσαυξήσεις θα πρέπει να παραχωρηθούν σύμφωνα με την τοποθέτηση στις νέες κλίμακες όπως αυτές αναγράφονται τόσο στην πρόταση που έδωσαν σε όλες τις συντεχνίες όσο και με επιστολή τους προς έκαστο υπάλληλο της ΚΕΔΙΠΕΣ και ΑΛΤΑΜΙΡΑ  για αποδοχή αυτής της πρότασης. Σημειώστε ότι όλοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι θα τοποθετούντο στο πρώτο σκαλοπάτι της νέας κλίμακας τους και θα είχαν πολύ μεγαλύτερο όφελος πέραν της προσαύξησης των 75 ευρώ.

Επίσης ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας όσον αφορά το αποσπασμένο προσωπικό της ΑΛΤΑΜΙΡΑ,  ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε μονομερή κατάργηση του δικαιώματος επιστροφής στη ΚΕΔΙΠΕΣ, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει νέα συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει και θα αποζημιώνει όλα τα χρόνια υπηρεσίας στον Συνεργατισμό από την πρώτη ημέρα,  με εθελοντικό σχέδιο αποχώρησης και παραμονή στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ας απαντήσουν

1) Πότε αποφάσισαν να πληρώσουν τα δικηγορικά έξοδα; Πριν ή μετά την (ΜΟΝΟΜΕΡΗ) απόφαση  του Διοικητικού Συμβούλιου  να παραχωρήσει την ΑΤΑ και την προσαύξηση αφού δεν επιτεύχθηκε ολοκληρωμένη συμφωνία σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό;

2) Σέβονται  ΝΑΙ ή ΟΧΙ τη συμφωνία πλαίσιο του 2014 που προβλέπει επαναφορές  των αποκοπών; Με ποια συμφωνία καλούν τους υπαλλήλους να κινηθούν εναντίον τόσον της ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά και τους μεταφερόμενους στην Ελληνική Τράπεζα ή απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο;

3) Αν υπογραφόταν η συμφωνία για ένταξη του προσωπικού στις κλίμακες της Σ.Κ.Τ. η μίνιμουμ προσαύξηση  και η τοποθέτηση των χαμηλόμισθων στο πρώτο σημείο της κλίμακας τους πόση συνολική αύξηση θα είχαν και πόσους αριθμητικά θα επηρέαζε το €50 ετήσιας προσαύξησης;

Κύριοι,

Σταματήστε να λαϊκίζετε χωρίς να σκέφτεστε τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων τόσο στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και στην ALTAMIRA, αφού ο μόνος τρόπος για εξασφάλιση τους είναι η συνομολόγηση Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και εναρμόνιση των όρων απασχόλησης η οποία θα δεσμεύει σε κάθε περίπτωση τον οποιονδήποτε εργοδότη για το μέλλον και όχι συμφωνίες του τύπου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο και να τους δίνουμε μάλιστα και συγχαρητήρια.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο, απαιτώντας εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων  και συμφωνιών που πήραν απέναντι μας αλλά και γραπτώς απέναντι σας και να είστε σίγουροι ότι τίποτε και ποτέ δεν χαρίζουμε σε κανέναν.

Να είστε σίγουροι, όπως πάντα θα συνεχίσουμε  να σας ενημερώνουμε με σαφήνεια και προ πάντων με αλήθειες για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Εκ των συντεχνιών

ΣΕΚ-ΠΕΟ

23/01/2020

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo