Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Υπογράφτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2021 νέα συλλογική συμφωνία μεταξύ των κλαδικών συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για του Γυμναστές του προγράμματος Αθλητισμός για Όλους (Α.Γ.Ο.), της Εθνικής Φρουράς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η σύμβαση είναι διάρκειας τριών χρόνων και πέραν των προσαυξήσεων και άλλων παρεμφερών ωφελημάτων, προνοεί την ένταξη των
γυμναστών στο συμπληρωματικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ισχύει και για το υπόλοιπο έκτακτο προσωπικό του ΚΟΑ.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης έχει επιτευχθεί μετά από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΚΟΑ και των συντεχνιών ΟΙΥΚ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν την ικανοποίηση τους και παράλληλα την ετοιμότητα τους για συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει, προς όφελος του οργανισμού και του προσωπικού του.

Τη νέα συλλογική συμφωνία υπέγραψαν για τον ΚΟΑ ο πρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης, για την ΟΙΥΚ -ΣΕΚ ο οργανωτικός αξιωματούχος
Παντελής Κούμας και για τη ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ ο Γιώργος Κύπρου.

Ο Οργανωτικός αξιωματούχος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Παντελής Κούμας (φωτο) εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην υπογραφή
νέας συλλογικής συμφωνίας.

Η ΣΕΚ με παρέμβαση της προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του κράτους προς τους ανθρώπους του πολιτισμού και άμεση επαναδραστηριοποίηση του γενικότερου τομέα των πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΟΙΥΚ - ΣΕΚ και η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου που είναι μέλος της, αξίωσαν όπως επανεκκινήσει άμεσα ο τομέας που ασχολείται με τον πολιτισμό και τη δημιουργική ενασχόληση, ο οποίος επλήγη βαρύτατα από την πανδημία.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελισσαίος Μιχαήλ δήλωσε πως οι αρμόδιοι φορείς άκουσαν με πολλή προσοχή την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας, αφουγκράστηκαν το δικαιολογημένο αίτημα της συντεχνίας και γενικότερα των εργαζομένων στον πολιτισμό,
αναμένοντας ότι θα υπάρξουν τάχιστα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Για ακόμη μία χρονιά το Ελεύθερο Εργατικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας, προσέφερε Βασιλόπιττες σε εργαζόμενους που κατά την αλλαγή του έτους βρίσκονταν σε υπηρεσία. Εργαζόμενους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, σε οίκους ευγηρίας, φύλακες ασφαλείας και άλλους εργαζόμενους που η έλευση του 2021 τους βρήκε στο καθήκον μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους.

Φέτος οι ευχές μας για Καλή Χρονιά συνοδεύονται και από ένα τεράστιο ευχαριστώ προς αυτούς που δίνουν την μάχη μέρα και νύκτα με τη πανδημία από την πρώτη γραμμή.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ, είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει ότι δέχεται αιτήσεις για παραχώρηση διαμερισμάτων προς τα μέλη της στο Παραλίμνι, Πισσούρι, Πάφο και Αμίαντο για την περίοδο από 4 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2020.

Επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ  θα επιχορηγήσει αριθμό μελών με το ποσό των €150 ανά μέλος (μέχρι 150 μέλη), τους οποίους ο εργοδότης τους εισφέρει στο Ταμείο ευημερίας, για ταξίδι ή κρουαζιέρα ψυχαγωγίας στο εξωτερικό για την περίοδο από 9 Ιουλίου 2020 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται με fax (Λευκωσία 22849851, Λεμεσός 25362567, Αμμόχωστος 23826438, Λάρνακα 24642110, Πάφος 26946356) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα έντυπα αιτήσεων τα οποία είναι αναρτημένα σε μορφή pdf πιο κάτω:

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών /τριών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών.  Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Ιδιαίτερα η φετινή 12η Μάιου τιμάται μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγο της πανδημίας του κοροναϊού. Οι νοσηλευτές μας για ακόμα μια φόρα απέδειξαν πως ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, αφού με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στάθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Η Κλαδική Νοσηλευτών και Μαιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ τιμώντας την Διεθνή ημέρα Νοσηλευτών και ως ένδειξη εκτίμησης σε όσα έχουν προσφέρει, προσέφερε σήμερα ένα γαρίφαλό σε κάθε νοσηλευτή που εργάζεται στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα παροχής υγείας της Λευκωσίας.

nosileftes1

noseleftes2

nosilestes3

nosileftes4

ΚΑΡΤΑ

Στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε λόγο της πανδημίας του κοροναϊού, οι εργαζόμενοι στις στέγες ηλικιωμένων καθώς και στους χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρίες, επιτελούν ένα δύσκολο και συνάμα σημαντικό έργο και η προσφορά των εργαζομένων προς τις ευπαθείς αυτές ομάδες των συνανθρώπων μας είναι τεράστια.
 
Ως Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ, ευχαριστούμε για την προσφορά σας αυτή προς τα άτομα της τρίτης Ηλικίας και στα Άτομα με Αναπηρίες. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι η Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ, είναι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή εργασιακές διευκρινήσεις χρειαστείτε στο τηλέφωνο 22849849.
 
Τέλος επισημαίνουμε πως είναι πολύ σημαντικό, μέσω των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών νομοθεσιών να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων αλλά και η προστασία των όρων απασχόλησης τους.  Ως εκ τούτου καλούμε τους εργαζομένους, σε περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη ελλείπων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, στο χώρο εργασίας τους ή υπάρξουν παραβιάσεις των όρων εργοδότησης τους, να προχωρούν άμεσα σε ενημέρωση τόσο της συντεχνίας όσο και των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων.

Από την Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ
 
14 Απριλίου 2020
Σελίδα 1 από 12

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo