Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε της 1 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παραχωρήθηκαν σε μέλη της Ο.Ι.Υ.Κ. –ΣΕΚ υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της νοσηλευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιό Κύπρου.

Σε σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά Γραφεία της ΣΕΚ στη Λευκωσία, έγινε η παράδοση δέκα υποτροφιών με έκπτωση 50% αξίας €4250 εκάστη, σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μέλη της ΣΕΚ. Οι υποτροφίες παραχωρήθηκαν στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους τομείς της Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, της Δημόσιας Υγείας και Cancer Biology.

Παραδόθηκαν επίσης 2 υποτροφίες με έκπτωση 25% αξίας €8940 εκάστη, για το προπτυχιακό πρόγραμμα της Νοσηλευτικής σε εξαρτόμενα μελών της ΣΕΚ.
Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Director of Student Affairs Office του πανεπιστημίου κα. Ελένη Μαρκαντώνη η οποία συγχάρηκε την Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ, για την ευκαιρία που δίνει στα μέλη της, μέσα από τις υποτροφίες που τους προσφέρει, να διευρύνουν και να εμβαθύνουν την επιστημονική τους γνώση στον επαγγελματικό τους τομέα και ενημέρωσε τους φοιτητές για το πανεπιστήμιο καθώς και για τα προγράμματα που θα φοιτήσουν.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ συν. Μιχάλης Καζαμίας έκανε αναφορά στη συνεργασίας της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, οπού μέσω αυτής φοιτούν με υποτροφία ύψους 50% δεκατρείς νοσηλευτές μέλη της ΣΕΚ. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ, αφού ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μέλη της Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ που έλαβαν τις υποτροφίες και οποίοι αποφάσισαν πάρα τις απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει το λειτούργημα του νοσηλευτή άλλα και τις αυξημένες οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις που έχουν οι νέοι σήμερα, να πάρουν την απόφαση να φοιτήσουν σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα νοσηλευτικής.

Σε τρίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενες στο Νηπιαγωγείο Λητώ Παπαχριστοφόρου και βρεφοκομικό σταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, λόγος της αυθόρμητης στάσης εργασίας είναι η απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου για μετακίνηση της διευθύνουσας του νηπιαγωγείου σε άλλη υπηρεσία του Πανεπιστημίου, χωρις να προηγηθεί ενημέρωση, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στην επηρεαζόμενη να εκφράσει τις θέσεις της για τη μετακίνηση της.

Αίτημα των απεργών είναι η αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και παραμονή της διευθύνουσας στη θέση της.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέρει προς τα μέλη της και τα τέκνα τους τις πιο κάτω υποτροφίες, με έκπτωση 50% σε συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και 25% στο προπτυχιακό πρόγραμμα της Νοσηλευτικής:

Συγκεκριμένα προσφέρονται 20 υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, (5 ανά μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών), και 5 για το προπτυχιακό πρόγραμμα της Νοσηλευτικής. Οι υποτροφίες θα παραχωρούνται προς τους ενδιαφερόμενους, με βάση αριθμό κριτηρίων που έχουν καταρτιστεί από τη Γραμματεία της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ.

H ημερομηνία έναρξης των πιο κάτω υποτροφιών είναι η 1η Αυγούστου 2023. Οι υποτροφίες προσφέρονται σε συμψηφισμό με λοιπές υποτροφίες και εκπτώσεις που ήδη χορηγούνται για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 –2024. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε άλλα πρόσωπα και δεν ανταλλάζονται με χρηματικό ποσό ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

υποτροφιες

Η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2023 και αίτηση θα πρέπει να αποστέλλεται στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι αιτήσεις αφορούν τους φοιτητές/τριες που θα ενταχθούν στην ακαδημαϊκή χρονιά 2023 – 2024 και καλύπτει τα δίδακτρα για όλη την περίοδο φοίτησης.

Σχετικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους, βάση των συμφωνιών της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα υπάρξουν και σε περίπτωση που υπερκαλυφθούν οι θέσεις, τα κριτήρια επιλογής δύναται να διαφοροποιηθούν και να προστεθούν συμπληρωματικά κριτήρια για τη διευκόλυνση της επιλογής. Τα βασικά κριτήρια είναι το οικογενειακό εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση του αιτητή / αιτήτριας.

Υπογράφηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση του Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου Τίμιος Σταυρός που εδρεύει στην πόλη της Λάρνακας.

Η συλλογική σύμβαση που έχει διάρκεια από 1/1/2023 μέχρι 30/6/2024 προβλέπει μεταξύ άλλων την εφαρμογή του θεσμού της ΑΤΑ, του Ταμείου Προνοίας και του Ταμείου Ευημερίας. Παράλληλα έχουν υπογραφεί πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης που αφορούν την καταβολή του 13ου μισθού και της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης.

Ο γ.γ. της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ Ελισαίος Μιχαήλ σημείωσε πως με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης στον Τίμιο Σταυρό, άρχισε να υλοποιείται το πλάνο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και καλύψης τους μέσω συλλογικών συμβάσεων σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία του τόπου.

Στα πλαίσια των εργασιών της 6ης Νοσηλευτικής ημερίδας Νοσηλευτικής και Μαιευτικής που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ και το Ε.Ε. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συνδικαλιστική Σχολή της ΣΕΚ, σειρά σεμιναρίων με θέμα «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Εργαζομένων στο Νοσοκομειακό Περιβάλλον». Στο σεμινάριο αναλύθηκαν νομοθεσίες που αφορούν το νοσηλευτικό λειτούργημα και επιλύθηκαν απορίες των συμμετεχόντων.

Ο γραμματέας του το Ε.Ε. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας συν. Μιχάλης Καζαμίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι νοσηλευτές και μαίες μέλη της ΣΕΚ, για συμμετοχή και παρακολούθηση του σεμιναρίου και δήλωσε πως στόχος τόσο του Σωματείου όσο και της ΟΙΥΚ - ΣΕΚ, είναι να προσφέρουν συνεχή και ποιοτική επιμόρφωση στα μέλη που εργάζονται στο νοσηλευτικό τομέα.

Υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη 30 Μάϊου 2023 η συλλογική σύμβαση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης έχει επιτευχθεί η αναβάθμιση των κλιμάκων των επαγγελματιών υγείας (νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών), ενώ έχουν τύχει επέκτασης και άλλες κλίμακες του υπόλοιπου προσωπικού του Συνδέσμου. Παράλληλα έχει συμφωνηθεί και αύξηση της συνεισφοράς της εργοδοτικής πλευράς στο ταμείο προνοίας καθώς και η βελτίωσή άλλων ωφελημάτων του προσωπικού.

Ο Αντικαρκινικός σύνδεσμος Κύπρου εργοδοτεί σήμερα πέραν των 115 εργαζόμενών σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και προσφέρει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, κατ’ οίκον φροντίδας, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής στήριξής, φυσιοθεραπείας, αρωματοθεραπείας καθώς και υπηρεσία μεταφοράς ασθενών.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ συν. Ελισαίος Μιχαήλ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, καθώς και για την επίτευξη της αναβάθμισης της κλίμακας των επαγγελματιών υγείας. Δήλωσε πως διακηρυγμένη θέση και στόχος της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ, είναι η αναβάθμιση των κλιμάκων των νοσηλευτών, στο σύνολο των ιδιωτικών νοσοκομείων του τόπου, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στην αξία της θέσης εργασίας, η οποία απαιτεί συγκεκριμένα ακαδημαϊκά προσόντα, καθήκοντα και ευθύνες.

Σελίδα 1 από 18

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo