Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας της UNI «καμία δημόσια σύμβαση χωρίς συλλογική σύμβαση» ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΚ ΣΕΚ συν. Ελισσαίος Μιχαήλ συνοδευόμενος από οργανωτικούς γραμματείς της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Μαρίνα Ιωάννου - Χασάπη.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΚ ΣΕΚ ενημέρωσε για την ανάγκη να τεθούν οι ανάλογοι όροι στους οργανισμούς, ιδρύματα και οργανώσεις που λαμβάνουν χορηγία από το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ώστε να συνομολογούν συλλογική σύμβασή με τις συντεχνίες, διασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Παράλληλα στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει το υφυπουργείο για διάφορες δημόσιες συμβάσεις, θα πρέπει να υπάρχει στους όρους του διαγωνισμού και η υποχρέωση, ο ανάδοχος που αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου να παρουσιάσει συλλογική σύμβαση με συνυπογραμμένη από την συντεχνία, μεσώ της οποίας θα καθαρίζονται οι όροι εργοδότησης του προσωπικού.    

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και διαφορά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υφυπουργείου Κοινωνικής Προνοίας, που αφορούν τους εργαζόμενους σε Συμβούλια Κοινωνικής Ευημερίας (ΣΚΕ), Στέγες Ευγηρίας, Ιδρύματα και Οργανώσεις.

Στις 31 Δεκεμβρίου, την ώρα που οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 12 τα μεσάνυκτα, την ώρα που εισήλθαμε στο 2023, εκείνη ακριβώς την ώρα που ανθρώποι αλληλοεύχονταν καλό νέο έτος, κάποιοι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο καθήκον στο θάλαμό του νοσηλευτηρίου, στο προσκέφαλό του ασθενή, στη στέγη ηλικιωμένων έτοιμοι να προσφέρουν φροντίδα ενώ άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην υπηρεσία φυλάσσοντας διάφορες εγκαταστάσεις και κτήρια.

Το Ε.Ε. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας όπως πράττει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, προσέφερε βασιλόπιτες σε εργαζόμενους που κατά την ώρα που άλλαζε ο χρόνος βρίσκονταν στην εργασία τους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, στέγες ευγηρίας και σε υπηρεσίες φύλαξης. Μια πράξη συμβολική που δείχνει παράλληλα την ουσιαστική και βαθιά εκτίμηση προς αυτούς τους εργαζόμενους που εργάζονταν μακριά από το σπίτι και τις οικογένειες τους

Υπογράφηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, μεταξύ των συντεχνιών και της διεύθυνση της εταιρείας Skyserv η κλαδική συλλογική σύμβαση του προσωπικού εξυπηρέτησης αεροσκαφών που εργάζεται στα αεροδρόμια Λάρνακάς και Πάφου. Η κλαδική συλλογική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από τις εταιρείες LGS και Swissport. Με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και από τη εταιρεία Skyserv έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρώτη κλαδική συλλογική σύμβαση του προσωπικού εξυπηρέτησης αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου η οποία αφορά πέραν των 700 εργαζομένων.

Παράλληλα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου υπογράφηκε μεταξύ των  συντεχνιών ΟΙΥΚ - ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ -ΠΕΟ και της Διεύθυνσης της εταιρείας Hellenic Tzilalis (Cyprus) Ltd, η συλλογική σύμβαση που αφορά περίπου 100 άτομα προσωπικόπου εργάζονται στον τομέα καθαρισμού στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ο γ.γ. της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ σε δηλώσεις του στην Εργατική Φωνή, χαιρέτησε την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων
και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εργασίας καθώς και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων
στα αεροδρόμια της χώρας μας. Παράλληλα δήλωσε πως θα συνεχίσουν να γίνονται από την ΟΙΥΚ – ΣΕΚ όλες οι απαραίτητες ενέργειες για διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, στο συχνά μεταβαλλόμενο περιβάλλον των αεροδρομίων.

Μετά από την καταλυτική παρέμβαση των συντεχνιών στο θέμα που έχει προκύψει με την εργοδότηση του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και την αμέση παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Για το θέμα του Αεροδρομίου της Πάφου οι 28 μόνιμοι μη εποχιακοί εργαζόμενοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν την εργοδότηση τους, θα προσληφθούν με τους ίδιους όρους εργοδότησης και με το καθεστώς συνέχισης της εργοδότησης τους.

2. Για το θέμα του Αεροδρομίου της Λάρνακας, η συζήτηση συνεχίζεται με σκοπό το θέμα να διευθετηθεί στην ίδια βάση και αμέσως τις επόμενες μέρες με στόχο την κατάληξη μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Αγαπητοί Συνάδελφοι


Κάποιοι πανηγυρίζουν και οικειοποιούνται ως δική τους επιτυχία την εφαρμογή της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, την οποία για 8 χρόνια κατηγορούσαν, ότι αυτοί που την υπόγραψαν έχουν ¨εγκλωβίσει¨ (όπως αναφέρουν πολλές φορές σε εγκυκλίους τους) τους επηρεαζόμενους εργαζόμενους σε μία προσπάθεια να αποσπάσουν μέλη.

- Είναι η ώρα να απαντήσουν αν ήταν σωστό ή λάθος η πιο πάνω συμφωνία.

- Είναι η ώρα να απαντήσουν στους συναδέλφους της πρώην Σ.Κ.Τ. γιατί δεν γίνεται επαναφορά των αποκοπών των δικών τους μισθών.

- Είναι η ώρα να απαντήσουν στο προσωπικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ γιατί οι αποκοπές τους είναι μόνιμες.

- Είναι η ώρα να απαντήσουν τι γίνεται με την εισφορά στο Ταμείο Προνοίας, την τοποθέτηση και με ποιο τρόπο στις κλίμακες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αλλά και των τόσον άλλων θεμάτων που εκκρεμούν εις βάρος των εργαζομένων που προέρχονται από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

Κάποιοί άλλοι είναι η ώρα να μας απαντήσουν ποιες συμφωνίες έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, όπως αναφέρει άλλωστε η χθεσινή εγκύκλιος της Ελληνικής Τράπεζας.

Γιατί άραγε προτρέπει το επηρεαζόμενο προσωπικό σε συγκεκριμένη Συντεχνία για επίλυσή τους και όχι στις Συντεχνίες που υπέγραψαν τις συμφωνίες με τις οποίες είχε συναντήσεις προ ημερών για τον τρόπο επαναφοράς των αποκοπών. Αναμένουμε απαντήσεις.

Τοις φρονίμοις ολίγα.

Εκ των Συντεχνιών ΣΕΚ - ΠΕΟ

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό περιστατικό με την ρίψη πυροβολισμών εναντιών εργαζομένων της εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης του συστήματος φωτοεπισήμανσης του οδικού δικτιού, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ (ΟΙΥΚ – ΣΕΚ) καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τόσο την συγκριμένη επίθεση εναντίων των εργαζομένων, αλλά και περιστατικά που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα ενάντιών εργαζομένων της ίδιας εταιρείας, που βρίσκονταν εν ώρα καθήκοντος.

Καλούμε την αστυνομία να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και άμεση σύλληψη των δραστών, ώστε αυτοί να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ελπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό να είναι το τελευταίο που συμβαίνει εναντίων των εργαζόμενων στην εταιρεία έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Σελίδα 1 από 17

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo