Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Μέσα στο πλαίσιο της προώθησης των διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηθοποιοί, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών
Υπαλλήλων ΟΙΥΚ- ΣΕΚ και η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου, ΕΗΚ, συνάντησαν την περασμένη Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου την Πρόεδρο
της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Βουλής έτυχε ευρείας ενημέρωσης απο τον γ.γ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ Ελισσαίο Μιχαήλ για τα ζητήματα που
απασχολούν την Ένωση Ηθοποιών, ειδικότερα σε σχέση με τη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του ηθοποιού.

Στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη θέσπισης νομοθετικού πλαισίου που να κατοχυρώνει το επάγγελμα του ηθοποιού ξεχωριστά, το οποίο
διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα επαγγέλματα άλλων καλλιτεχνών.

Η κ. Δημητρίου επισήμανε την ανάγκη να δρομολογηθεί διαδικασία θέσπισης νομοθετικού πλαισίου κατοχύρωσης του επαγγέλματος του ηθοποιού, μέσω πρωτοβουλίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και δεσμεύτηκε το ταχύτερο να επανέλθει με συγκεκριμένη πρόταση νόμου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μιχάλης Καζαμίας και η γραμματέας της
Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου Άννα Γιαγκιώζη.

πεγράφη πρόσφατα μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ και του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) τριετής συλλογική σύμβαση με ισχύ μέχρι τις 31/12/2024.

Τη σύμβαση εκ μέρους της ΣΕΚ υπέγραψε ο οργανωτικός αξιωματούχος Παντελής Κούμας και εκ μέρους του ΙΔΕΚ ο πρόεδρος του Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος.

idek 2

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Σ.Ε.Α που ως γνωστό είχε προταθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ τόσο στους συναδέλφους που απασχολούνται στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και στους συναδέλφους που μεταφέρθηκαν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ, καθώς και του σχεδίου αποζημίωσης για μη επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ για τουςμεταφερομένους συναδέλφους στην AΛΤΑΜΙΡΑ .

Είναι απόλυτα σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες το προσωπικό. Τα σχέδια ήταν εθελοντικά και η απόφαση του κάθε συναδέλφου/ φισσας ήταν καθαρά προσωπική με βάση τα δικά του δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν απόλυτα σεβαστά από την διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και της ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Το αποτέλεσμα είναι υπό τις συνθήκες αρκετά καλό πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίσουμε για το μέλλον. Οι Συντεχνίες μας δεν συζητούν θέμα πλεονασμού.

Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για διάλογο αναζήτησης λύσεων που θα εξασφαλίζουν την συνέχιση της απασχόλησης των συναδέλφων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα κατοχυρωμένα όπως προβλέπονται από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες μας ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Οι συνάδελφοι που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ θα συνεχίσουν με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες μας ΠΕΟ και ΣΕΚ με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στις κλίμακες μισθοδοσίας της πρώην Σ.Κ.Τ παραμένει ένας αριθμός από όσους έκαναν ένσταση όπου εξακολουθούμε να έχουμε διαφωνία. Έχουμε ενημερώσει και γραπτώς την ΚΕΔΙΠΕΣ και εάν σε περίοδο δεκαπέντε ημερών δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις τότε θα δημιουργηθεί εργατική διαφορά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία μας τόσα χρόνια και να ευχηθούμε τα καλύτερα σε όσους από τους συναδέλφους αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους και μαζί τους σε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστούν την στήριξη και βοήθεια μας.

Από τις Συντεχνίες
ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ – ΟΙΥΚ ΣΕΚ


Λευκωσία 02 Νοεμβρίου 2021

Η ΣΕΚ θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων στον χρηματοπιστωτικό τομέα για να μπορούν να
αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας στην παρουσία και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελισσαίου Μιχαήλ στο πλαίσιομιας πρώτης εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαν με το νέο Δ.Σ της Παγκύπριας συντεχνίας τραπεζικών υπαλλήλων.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η ΣΕΚ στη νέα διαμορφούμενη εποχή των έντονων
αλλαγών και των προκλήσεων ειδικότερα στον τραπεζικό τομέα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει με στόχο τη διασφάλιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψειςκαι επεσήμαναν πως η συνεργασία και ο διάλογος είναι η μόνη οδός η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις επίλυσης και διευθέτησης των προβλημάτων που αναφύονται

Συνάντηση με τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου πραγματοποίησε πρόσφατα η ΟΙΥΚ-ΣΕΚ. Στο επίκεντρο τέθηκε η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και επίλυση διαφορών άλλων ζητημάτων που προέκυψαν από την Πανδημία.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις επί όλων των θεμάτων και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε νέες συναντήσεις που θα επακολουθήσουν.

Τον γενικό γραμματέα της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ Ελισσαίο Μιχαήλ συνόδευσαν ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου Πέτρος Δημοσθένους
και οι οργανωτικοί γραμματείς της ΣΕΚ Λάρνακας Μιχάλης Μιχαήλ και Γιώργος Χρήστο.

Υπογράφηκε σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2021, η συμφωνία για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΚΕΔΙΠΕΣ - ΑΛΤΑΜΙΡΑ - ΟΥΙΚ ΣΕΚ - ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για τα έτη 2019 - 2022.

Η συμφωνία, πέραν των ετήσιων προσαυξήσεων και της ΑΤΑ που ήδη παραχωρούνται, προνοεί μεταξύ άλλων τα ακόλουθα τα οποία θα επιφέρουν ομοιομορφία στους όρους απασχόλησης όλου του προσωπικού:

• Την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών απολαβών, αναδρομικά από τον Ιούλιο 2020.

• Τον καθορισμό της συνεισφοράς εργοδότη στο Ταμείο Προνοίας στο 9%, αναδρομικά από τον Ιούλιο 2020.

• Την τοποθέτηση όλου του προσωπικού στις μισθολογικές κλίμακες της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).

Έχει επίσης υπογραφεί νέα Συμφωνία μεταξύ ΚΕΔΙΠΕΣ, ΑΛΤΑΜΙΡΑ, ΟΥΙΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ η οποία διασφαλίζει την εφαρμογή των βασικών προνοιών της νέας Συλλογικής Σύμβασης και για το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε από την πρώην ΣΚΤ στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ το 2018, η οποία αντικαθιστά την αρχική Συμφωνία Μεταφοράς η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ της πρώην ΣΚΤ, της ΑΛΤΑΜΙΡΑ και των Συνδικαλιστκών Οργανώσεων ΟΥΙΚ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Παράλληλα με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης η διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ ανακοίνωσε Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης για μείωση του αριθμού του προσωπικού της, καθώς και για τον τρόπο χειρισμού του προσωπικού το οποίο είχε μεταφερθεί από την πρώην ΣΚΤ στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ. Το οποίο προνοεί τα ακόλουθα:

• Μέγιστο ποσό αφορολόγητης αποζημίωσης €180,000 και ελάχιστο ποσό €35,000 αναλόγως ετών υπηρεσίας και απολαβών.

• Τα μέλη του προσωπικού που θα επιλέξουν το ΣΕΑ, επιπλέον της χρηματικής αποζημίωσης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ωφελήματα της Ασφάλειας Ζωής ίσης με 60 μηνιαίους ακαθάριστους μισθούς, συμμετοχή στο Ταμείο Υγείας και συμμετοχή στο Ταμείο Ευημερίας, για επιπλέον περίοδο 24 μηνών μετά την αποχώρηση τους από την ΚΕΔΙΠΕΣ ή μέχρι την εξεύρεση άλλης εργασίας.

• Επιλέξιμοι για το ΣΕΑ είναι όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά και όλο το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ στη βάση της προαναφερόμενης Συμφωνίας Μεταφοράς.
Στο προσωπικό της ΑΛΤΑΜΙΡΑ, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί το 2018 από την πρώην ΣΚΤ στη βάση της Συμφωνίας Μεταφοράς, παρέχονται οι τρεις ακόλουθες επιλογές:

I. Παραμονή στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ με αποδοχή μέχρι και τις 31 Oκτωβρίου 2021 αφορολόγητης αποζημίωσης με μέγιστο ποσό €65,000 και ελάχιστο ποσό €35,000, αναλόγως των ετών προϋπηρεσίας και απολαβών στην πρώην ΣΚΤ, για την αποποίηση του δικαιώματος επιστροφής στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

II. Επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ και αποχώρηση μέσω του ΣΕΑ.

III. Επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ και τοποθέτηση ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι, με τη λήξη του ΣΕΑ τα δικαιώματα τα οποία παρασχέθηκαν προς το προσωπικό το οποίο μεταφέρθηκε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ δυνάμει των όρων μεταφοράς τους το 2018, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ, τερματίζονται οριστικά.

Η ΣΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται για άρση της αδικίας όλων των συναδέλφων που εργάζονταν στο Συνεργατισμό και έχουν μεταφερθεί από 2018 στην Ελληνική Τράπεζα. Στόχος παραμένει η εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με την ΣΚΤ, τις οποίες αναγνωρίζει μέσω πρακτικού συμφωνίας που έχει υπογραφτεί τον 2018 μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με την διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι προαναφερόμενες συμφωνίες, προνοούν την επαναφορά των αποκοπών στους μισθούς, στο Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων καθώς και την εναρμόνιση των κλιμάκων μισθοδοσίας και των άλλων ωφελημάτων των εργαζόμενων που προέρχονται από τον πρώην Συνεργατισμό με τους συνάδελφους της Ελληνικής Τράπεζας.

Σελίδα 1 από 14

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo