Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέρει προς τα μέλη της και τα εξαρτώμενα τους τις πιο κάτω υποτροφίες, με έκπτωση 50% σε συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα:

PINAKAS YPOTROFION OIYK

Ο αριθμός των 20 υποτροφιών, (5 ανά μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών), θα δίδεται προς τους ενδιαφερόμενους, με βάση αριθμό κριτηρίων που έχουν καταρτιστεί από τη Γραμματεία της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ.

Η ημερομηνία έναρξης των πιο κάτω υποτροφιών είναι η 1η Αυγούστου 2022, προσφέρονται σε συμψηφισμό με λοιπές υποτροφίες και εκπτώσεις που ήδη χορηγούνται για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022 – 2023. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε άλλα πρόσωπα και δεν ανταλλάζονται με χρηματικό ποσό ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η 13η Σεπτεμβρίου 2022 στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι αιτήσεις αφορούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2022 – 2023 και καλύπτουν πλήρως τα προγράμματα σπουδών μέχρι τη λήξη τους.

Σχετικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους, βάση των συμφωνιών της ΟΙΥΚ-ΣΕΚ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα υπάρξουν και σε περίπτωση που υπερκαλυφθούν οι θέσεις, τα κριτήρια επιλογής δύναται να διαφοροποιηθούν και να προστεθούν συμπληρωματικά κριτήρια για τη διευκόλυνση της επιλογής. Τα βασικά κριτήρια είναι το οικογενειακό εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος / αιτήτριας.

Υπογράφηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 μεταξύ του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβούλιου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και των συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ η πρώτη ενιαία συλλογική σύμβαση του ΠΣΣΕ. Εκ μέρους του ΠΣΣΕ την συλλογική σύμβαση υπόγραψε ο πρόεδρος το Ηλίας Δημήτριου και εκ μέρους των συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ οι συνάδελφοι Ζάχος Φυσεντζίδης και Ορφέας Παναγίδης αντίστοιχα. Καταλυτικό ρόλο στη θετική κατάληξη της όλης διαδικασίας είχε η ίδια η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Αναστασία Ανθούση καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Υφυπουργείου κα. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη.

Η συλλογική σύμβαση, η οποίας υπογράφηκε μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες, καλύπτει το σύνολό των Εργαζομένων στο ΠΣΣΕ, στα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακάς, Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Κοινωνική Εργασία χωρίς αμοιβή (Εναλλακτικές ποινές Φυλάκισης).

Μέσα από την συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί ενοποιούνται οι όροι εργοδότησης όλου του προσωπικού, ενώ έχει συμφωνηθεί και η τοποθέτηση σε κλίμακες μισθοδοσίας του προσωπικού που δεν ήταν μέχρι σήμερα τοποθετημένο, παράλληλα με τα άλλα ωφελήματα του προσωπικού που κατοχυρώνονται μέσα από την συλλογική σύμβαση έχει συμφωνηθεί και η εισαγωγή του θεσμού του ταμείου προνοίας για το σύνολο του προσωπικού.

Το ΠΣΣΕ αποτελεί το συντονιστικό όργανο των εθελοντικών οργανώσεων του τόπου και βασικοί του στόχοι είναι χάραξη πολιτικής στον τομέα της εθελοντικής κοινωνικής πρόνοιας και για υπεύθυνη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Η 12 η Μάϊου έχει καθιερωθεί και εορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, εξ αφορμής της επετείου γέννησης το
1820 της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, η οποία θεωρείται η ιδρυτής της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Με σεβασμό και αίσθημα ευγνωμοσύνης στο θεάρεστο έργο που επιτελεί το νοσηλευτικό προσωπικό, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας Κερύνειας, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ΣΕΚ Αμμοχώστου και η Κλαδική Νοσηλευτών και Μαιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΟΙΥΚ–ΣΕΚ, τίμησαν και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, προσφέροντας συμβολικά ένα γαρύφαλλο σε κάθε νοσηλευτή και νοσηλεύτρια, εκφράζοντας δια ζώσης βαθύτατες ευχαριστίες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι νοσηλευτές για πέραν των δύο χρόνων που η πανδημία του κορωνοϊού ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και τα συστήματα υγείας όλων
των χωρών, για ακόμα μια φόρα επιβεβαίωσαν και απέδειξαν με τις πράξεις τους, ότι τιμούν το λειτούργημα τους, αφού με αυταπάρνηση
και επαγγελματισμό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγεία των πολιτών.

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας και η Συνδικαλιστική Σχολή της ΣΕΚ, διοργάνωσαν στο οίκημα της ΣΕΚ στη Λευκωσία μοριοδοτούμενο σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στο Νοσηλευτικό και Υγειονομικό Τομέα» στο οποίο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δεκάδες νοσηλευτές και μαίες

1

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ, είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει ότι δέχεται αιτήσεις για παραχώρηση διαμερισμάτων προς τα μέλη της στο Παραλίμνι, Πάφο και Αμίαντο για την περίοδο από 2 Ιουλίου μέχρι 29 Αυγούστου 2022.

Επίσης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ θα επιχορηγήσει αριθμό μελών με το ποσό των €150 ανά μέλος (μέχρι 130 μέλη), τους οποίους ο εργοδότης τους εισφέρει στο Ταμείο ευημερίας, για ταξίδι ή κρουαζιέρα ψυχαγωγίας στο εξωτερικό για την περίοδο από 15 Μαϊου 2022 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται με fax (Λευκωσία 22849851, Λεμεσός 25362567, Αμμόχωστος 23826438, Λάρνακα 24642110, Πάφος 26946356) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα έντυπα αιτήσεων τα οποία είναι αναρτημένα σε μορφή pdf πιο κάτω:

Σε κοινή συνεδρία των Συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ στην Ελληνική Τράπεζα, ενημερώθηκαν τα Κλαδικά τους Συμβούλια, για την επιστολή του Διευθυντή της Τράπεζας και την πρόθεσή του να προβεί σε πλεονασμούς.

Τα Κλαδικά Συμβούλια ομόφωνα απέρριψαν την πιο πάνω θέση της Τράπεζας και καλούν τη Διεύθυνση όπως, εάν επιθυμεί να αποχωρήσει προσωπικό να ακολουθήσει τις υπάρχουσες πρακτικές στον τραπεζικό τομέα και να ανακοινώσει γενναιόδωρο εθελούσιο σχέδιο εξόδου αντί πλεονασμών.

Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκαν οι Συντεχνίες, όπως με επιστολή τους πληροφορήσουν και γραπτώς τη Διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας για την αντίθεσή τους σε οποιονδήποτε μορφής πλεονασμό. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Συντεχνίες έχουν εξουσιοδοτηθεί να λάβουν όλα τα νόμιμα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για προστασία των συναδέλφων εργαζομένων την Ελληνική Τράπεζα και όχι μόνο.

Για τις Συντεχνίες μας προέχει η κατάληξη σε συμφωνία για ανανέωση και εναρμόνιση των συλλογικών Συμβάσεων το συντομότερο δυνατό και για αυτό τον λόγο δεν αποδέχονται τη σύνδεση των πλεονασμών σε συνάρτηση με τις συζητήσεις που διεξάγονται για την ανανέωση και εναρμόνιση των όρων απασχόλησης της Συλλογικής Σύμβασης. Όπως επίσης και την επαναφορά των αποκοπών και
τοποθέτηση των μεταφερόμενων από τα ΣΠΙ στις υφιστάμενες κλίμακες της Τράπεζας, όπως προνοούν οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Ελληνική Τράπεζα από τις Συντεχνίες μας με τη μεταφορά των εργοδοτουμένων από τα ΣΠΙ στην Ελληνική Τράπεζα.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικής Τράπεζας, μαζικά, να στηρίξουν τις αποφάσεις των Συντεχνιών τους και όλοι ενωμένοι να προστατέψουμε τα εργασιακά τους συμφέροντα.

Οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις οποιοδήποτε μέτρο αποφασιστεί προςΝαυτή την κατεύθυνση.

Εκ των Συντεχνιών
ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, από τις γενικές συνελεύσεις του προσωπικού η πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για ανανέωση της συλλογικής συμβάσης της εταιρείας ICTS Airports Security Ltd, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, την οποία έχει κάνει αποδεκτή και η εργοδοτική πλευρά, θα τροποποιηθεί ο μισθός πρόσληψης των εργαζόμενων ως φρουρών ασφαλείας στα αεροδρόμια από τα €5,20 την ώρα στα €5,40 την ώρα, ενώ με την πιστοποίηση των εργαζομένων ως χείριστες ακτινοσκοπικού μηχανήματος θα λαμβάνουν επιπρόσθετα €0,50 στον ωριαίο τους μισθό.

Παράλληλα, από την καταρχήν συμφωνία των συντεχνιών με την εταιρεία, θα προκύψουν επιπρόσθετες αυξήσεις στο ωρομίσθιο του προσωπικού βάση των χρόνων υπηρεσία τους, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν μέχρι τα €0,45 την ώρα, ενώ έχει συμφωνηθεί και αύξηση στο ποσοστό που καταβάλλεται ο 13ος μισθός. Σημειώνουμε ότι στην καταρχήν συμφωνία, συμπεριλαμβάνεται σχετική πρόνοια οπού αναφέρει πως σε περίπτωση αύξησης στο ύψος του εθνικού κατώτατου μισθού, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχή διάστημα, θα υπάρξει και η ανάλογη αναπροσαρμογή του ωρομισθίου των φρουρών ασφαλείας.

Η συλλογική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καλύπτει πέραν των 300 εργαζομένων φρουρών ασφαλείας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σε δήλωση του ο γ.γ. της Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ χαιρέτησε την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία όπως τόνισε αποτελεί σταθμό για τον κλάδο των εργαζομένων στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ, μέσα από την οργάνωση των εργαζομένων ως φρουρών Ασφαλείας στις συντεχνίες μπορούν να βελτιωθούν αισθητά οι αμοιβές και όροι απασχόλησής των εργαζομένων στον κλάδο ενώ παράλληλα μπορεί να επέλθει και αναβάθμιση του ίδιου του επαγγέλματος του Φρουρού Ασφαλείας.

Σελίδα 1 από 16

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo