Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Φύλακες άγγελοι των πολιτών και του περιβάλλοντος

Οι κλιματικές αλλαγές και η σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού εντείνουν την αναγκαιότητα των καλοκαιρινών διακοπών.  Οι ψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν στο άνθρωπο να μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά και επέρχεται η κούραση εύκολα.
 
Το καλοκαίρι είναι η εποχή των διακοπών, η εποχή που οι εργαζόμενοι παίρνουν την ετήσια άδεια απουσίας τους για να ξεκουράζονται. Το ωφέλημα της ετήσιας άδειας απουσίας με πληρωμή  έχει επιτευχθεί μέσα από τους αγώνες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και έχει καθιερωθεί μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και την νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Οι διακοπές του καλοκαιριού δίνουν επίσης την ευκαιρία εφόσον είναι και κλειστά τα σχολεία να περάσει ενωμένη, μέρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης η κάθε οικογένεια.
 
Αυτές τις όμορφες στιγμές και χαρές του καλοκαιριού δεν μπορούν να τις απολαύσουν οι εργαζόμενοι σε τρείς υπηρεσίες του κράτους οι οποίοι έχουν αποστολή την διάσωση ανθρώπινων ζωών και την διάσωση ή την διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Ναυγοσώστες στηριζόμενοι στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό που τις στελεχώνει επιτελούν πολύ σημαντικό έργο την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Άγρυπνοι φρουροί για την προστασία των δασών είναι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Δασών με οι οποίοι εργάζονται με βάρδιες και είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν άμεσα για την κατάσβεση πυρκαγιών στο δάσος. Είναι εκπαιδευμένοι για να χειρίζονται όλο τον εξοπλισμό για τη κατάσβεση πυρκαγιών και  όπου χρειαστεί με αυτοθυσία ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν το δάσος, τις κοινότητες που γειτνιάζουν με αυτό, τους πολίτες που βρίσκονται εντός των κοινοτήτων αυτών, ή στο δάσος. 
 
Τμήμα Δασών
 
Η ευθύνη κατάσβεσης πυρκαγιών εκτός του δάσους ανήκει στη Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία στηρίζει την στελέχωση της στους Εργάτες Πυρόσβεσης οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί  και ανταποκρίνονται με επαγγελματισμό στη κατάσβεση πυρκαγιών στη ύπαιθρο εκτός των δασών, στις κοινότητες της υπαίθρου και τις  αστικές περιοχές, προστατεύοντας το περιβάλλον, τις περιουσίες πολιτών αλλά και τους πολίτες που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης τους.
 
Πυροσβεστική Υπηρεσία
 
Οι κλιματικές αλλαγές έχουν εντείνει την έκρηξη πυρκαγιών καθώς και οι απερίσκεπτες ανθρώπινες ενέργειες και το έργο των πιο πάνω εργαζομένων γίνεται ολοένα πιο δύσκολο και πιο επικίνδυνο.
  
Οι ναυαγοσώστες με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία προσφέρουν καθημερινά στην προστασία των λουομένων από τους κίνδυνους της θάλασσας και των εκατομμυρίων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων  που ευρίσκονται στις όμορφες παραλίες του νησιού μας. Είναι υπεύθυνοι για την διάσωση οποιουδήποτε λουόμενου και παρέχουν βοήθεια σε οποιονδήποτε πρόσωπο ευρίσκεται στην παραλία. Χιλιάδες περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά, από μικροατυχήματα μέχρι καρδιακά επεισόδια και διασώσεις από πνιγμούς.  Παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες όπως είναι η ταχύτητα του ανέμου, τα θαλάσσια ρεύματα, ο κυματισμός της θάλασσας και προειδοποιούν τους λουόμενους για αποφυγή των κινδύνων. Αποτρέπουν λουόμενους από την έκθεση σε κινδύνους που παρουσιάζονται από ρύπανση της θάλασσας, και θαλάσσιους οργανισμούς που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Παρακολουθούν και καταγγέλλουν σε αρμόδιες αρχές παρανομίες επί της παραλίας και εντός της θάλασσας όπως πχ. είσοδος ταχύπλοων σκαφών εντός της ζώνης λουομένων, ψάρεμα με ψαροτούφεκο εντός της ζώνης λουομένων κλπ.
 
Ναυαγοσώστες στη Λεμεσό
 
Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την πολύτιμη προφορά αυτών των εργαζομένων οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως «Φύλακες άγγελοι των πολιτών και του περιβάλλοντος» έχει και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για την προβολή της προσφοράς τους και την επίλυση όλων των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν τροχοδρομηθεί διαδικασίες για περαιτέρω βελτίωση σε θέματα ασφάλειας και υγείας, εξοπλισμού, εκπαίδευσης, στελέχωσης, καθηκόντων και αμοιβών.
 
Γιώργος Κωνσταντίνου
Γενικός Γραμματέας ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ
 

 

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo