Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ με όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας έχουν αποφασίσει να εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μετά την αρνητική κατάληξη της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΟΕΔ.

Με βάση την πιο πάνω εξέλιξη τα επ’ αόριστόν απεργιακά μέτρα συνεχίζονται με δυναμική διαμαρτυρία (πορεία αυτοκινήτων) στις 2:30μμ αύριο Παρασκευή 14/5/2021. Η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από τον νότιο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ και θα κατευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας μέσω της οδού Αρμενίας και στην συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών και τερματισμό στο Προεδρικό για κατάθεση ψηφίσματος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλούνται όλοι οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στην πιο πάνω δυναμική εκδήλωση.
Εκ των συνδικαλιστικών Οργανώσεων

ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ
13 Μαΐου 2021

Σε επ΄αόριστο απεργία κατέρχονται από την Τρίτη 11/5/2021 όλοι οι εκπαιδευτικοί των Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ (Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Μουσικά Σχολεία, Προπαρασκευαστική Μαθητεία, Βραδινά Τεχνικών Σχολών, κλπ) μετά από την εξάντληση του χρονικού περιθωρίου που δόθηκε για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την κατάργηση του καθεστώτος απασχόλησης της αγοράς υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ και την επαναφορά σε μισθωτή απασχόληση.

Οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί στα προγράμματα προχωρούν στην υλοποίηση των δυναμικών μέτρων που είχαν εξαγγελθεί τον περασμένο Μάρτιο και είχε γραπτώς ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας με επιστολές στις 26/3/2021 και 30/3/2021.

Την πιο πάνω απόφαση στηρίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Από τις οργανώσεις

ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ καιΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ - ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ - ΠΕΟ εκφράζουν την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια τους για τις δηλώσεις του Υ.Π.Π.Α.Ν. κυρίου Πρόδρομου Προδρόμου, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην καταδικαστική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για την αγορά υπηρεσιών των εργαζομένων στα ΑΒΠ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας . Η στάση του Υπ. Παιδείας ακυρώνει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2018, (Αρ. Απόφασης 84.671) με την οποία το Υπουργικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η απόφαση του διοικητικού Δικαστηρίου χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια αλλαγής του καθεστώτος απασχόλησης εσφαλμένη ως πεπλανημένη, αποτέλεσμα μη δέουσας έρευνας και συνακολουθά ως αναιτιολόγητη, δηλαδή άκυρη και καταχρηστική. Από το 2013 μέχρι σήμερα, οι Συντεχνίες μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και λειτούργησαν εποικοδομητικά μέσα από τον διάλογο, για να καταλήξουν σε συμφωνία για επαναφορά σε καθεστώς εργοδότησης, συμβάλλοντας με πολλές εισηγήσεις στον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό αυτών των προγραμμάτων.

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 15 Νοέμβριου του 2019 ο Γενικός Διευθυντής απέστειλε κατεπείγον επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα στην οποία αναφέρει την εκτενή διαβούλευση που έγινε με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, θέτει ερωτήματα και ζητά απαντήσεις με πρόθεση την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών. Δυστυχώς αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε άλλες σκέψεις και επιλογές . Εκ των γεγονότων φαίνεται ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποδοχή της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου δεν ήταν ειλικρινής αφού τώρα που υπάρχει αυτή αθετεί τη δέσμευση του και μελετά σε συνεργασία με την νομική Υπηρεσία θέμα έφεσης.

Δικαιολογημένα και αναμενόμενα η στάση του Υπ. Παιδείας δημιουργεί σοβαρές αντιδράσεις των εργαζομένων. Η ΠΕΟ και η ΣΕΚ βγαίνουμε μπροστά, στηρίζουμε και συνταυτιζόμαστε στις όποιες αποφάσεις τους. Είναι φανερό ότι η θέση του Υ.Π.Π.Α.Ν. για να εφεσιβάλει την απόφαση του Δ.Δ. είναι προσπάθεια συνέχισης της άδικης μεταχείρισης και της εκμετάλλευσης αυτών των εργαζομένων, με την χειρότερη μορφή απασχόλησης που οδηγεί στην θυματοποίηση και στον εκμηδενισμό κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και γενικότερα την Κυβέρνηση να μην προχωρήσουν και να εφεσιβάλουν την εν λόγω απόφαση και να σεβαστούν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου τηρώντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2018 με άμεση υλοποίηση της με την επαναφορά των εργαζομένων σε μισθωτή απασχόληση. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΑΒΠ σε λήψη όλων των αναγκαίων νομικών και συνδικαλιστικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τις οργανώσεις μας παραμένουμε σε ετοιμότητα να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Παιδείας και με την Κυβέρνηση ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί μεταξύ μας συμφωνία που θα προβλέπει όλα όσα χρειάζονται για την επαναφορά σε καθεστώς εργοδότησης προς όφελος όλων των πλευρών.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 η παγκύπρια συνέλευση των εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ συν. Γιώργου Κωνσταντίνου και του αντιστοίχου συναδέλφου της ΠΕΟ. Πέραν από την περιορισμένη φυσική παρουσία λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθεί διαδικτυακά η συνέλευση δίνοντας την ευκαιρία να έχει συμμετοχή μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Η συνέλευση ασχολήθηκε με τα εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Μουσικά Σχολεία με αγορά υπηρεσιών.

Κύριο θέμα συζήτησης υπήρξε το καθεστώς απασχόλησης με αγορά υπηρεσιών και η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου η οποία κρίνει εσφαλμένη την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να θεωρήσει την απασχόληση των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα ως εργασία με αγορά υπηρεσιών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ συν. Γιώργος Κωνσταντίνου ανάλυσε την μέχρι τώρα πορεία του αγώνα των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για κατάργηση της απασχόλησης με αγορά υπηρεσιών. Επεξήγησε την σημασία της ενότητας και της κοινής συνδικαλιστικής δράσης για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για δικαίωση των εργαζομένων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ανάλυσε την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της 8ης Οκτωβρίου 2020 σχετικά με τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την σημαντικότητα της στην εκπροσώπηση από τις συντεχνίες.

Οι εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων εξέλεξαν στην συνέχεια το νέο συμβούλιο του επαγγελματικού συνδέσμου τους ΠΕΚΑΜΟΥΣ. Όλα τα μέλη του ΠΕΚΑΜΟΥΣ είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

mousiko sxoleio1

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωνσταντίνου εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών της ΣΕΚ εύχεται Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με αγάπη και υγεία σε όλους.
 
Αυτές τις άγιες μέρες μεγάλη μερίδα των μελών της ΟΕΚΔΥ μάχονται στο αγώνα για την στήριξη της λειτουργίας των κρατικών νοσηλευτηρίων. Είναι απαραίτητο για την λειτουργία των νοσοκομείων να παρέχονται υπηρεσίες: καθαριότητας, βοήθειας στο έργο των νοσηλευτών, αποστείρωση εργαλείων και ιατρικών εξοπλισμών, σίτιση των ασθενών, πλύσιμο, αποστείρωση του ιματισμού των νοσοκομείων, μεταφορές ασθενών και εξοπλισμού, γραμματειακή υποστήριξη, προμήθεια υλικών και αναλωσίμων, αιμοληψίες, αιμοδοσίες, κλπ.
 
Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και ιδιαίτερα τους αφανείς ήρωες που στελεχώνουν τα κρατικά νοσοκομεία, βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή και είναι: Καθαρίστριες/στες, Βοηθοί Θαλάμου, Αποστειρωτές, Μάγειρες, Εργάτες μαγειρείου, Κλητήρες, Οδηγοί Ασθενοφόρου, Βοηθοί Αιμοδοσίας/ Αιμοληψίας, Επιστάτες, Γενικοί Βοηθοί, Γραμματειακό Προσωπικό, Προσωπικό Πλυντηρίων Ιματισμού, Προσωπικό Νοσοκομειακών Εργαστηρίων, κ.α.. 
 
Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της για διαχείριση όλων των θεμάτων/ προβλημάτων που υπάρχουν στους χώρους εργασίας. Με υπευθυνότητα και πειθαρχία στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, θα καταφέρουμε σύντομα, να ξεπεράσουμε την πανδημία, να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μελών μας.
 
Μεγάλη Τετάρτη,15 Απριλίου 2020

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ - ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ - ΠΕΟ έχουν αποφασίσει την αναστολή της 24ωρης απεργίας του προσωπικού
των Σχολικών Εφορειών η οποία είχε εξαγγελθεί για τις 17 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση για αναστολή της απεργίας οφείλεται στην απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού
COVID -19 στα σχολεία.

Οι προσπάθειες για εφαρμογή της κατ΄ αρχή συμφωνίας για την ίση και δίκαιη μεταχείριση του προ- σωπικού των Σχολικών Εφορειών
με του αντίστοιχου προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα συνεχίζονται. Σε περίπτωση που διαφανεί ότι δεν υπάρχει θετική
ανταπόκριση, τα απεργιακά μέτρα θα εφαρμοστούν σε χρόνο που θα αποφασισθεί στη συνέχεια.

Σελίδα 1 από 3

Επαγγελματικές Ομοσπονδίες

Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α. - ΣΕΚ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο.Υ.ΞΕ.Κ.Α - ΣΕΚ
ΔΟΜΗ - ΣΩΜΑΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΦΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 3.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 14.3.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 11.9.2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HOLIDAY INN 6-11.9.2012
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ HILTON 2-6.7.2013
ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ
Καταστατικό
Αποφάσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Επικοινωνία
Ο.Ε.Κ.Δ.Υ. - ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία
Ο.ΒΙ.Ε.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΒΙ.Ε.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΕΝΤΥΠΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις
14ο Παγκύπριο Συνέδριο
Επικοινωνία
Ο.Η.Ο. - ΣΕΚ
Ο.Ι.Υ.Κ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.Ι.Υ.Κ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Επικοινωνία
Εκδηλώσεις
12ο Παγκύπριο Συνέδριο
Ο.ΟΙ.Μ. - ΣΕΚ
Οι αξιωματούχοι της Ο.ΟΙ.Μ. ΣΕΚ
Καταστατικό
Ανακοινώσεις Επαγγελματικών Θεμάτων
Ταμείο Ευημερίας
Επικοινωνία

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo