Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Το παιδί μου δεν ξέρει κολύμπι. Θα μπορεί να μπρεί στην πισίνα;

Στην κατασκήνωση λειτουργεί μία πισίνα ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά, είναι βάθους 120 εκατοστών. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στο χώρο της πισίνας επιτηρούνται από τους εκπαιδευτές τους και επισκέπτονται την πισίνα κατά ομάδα (γύρω στα 10 παιδιά η κάθε μία)

Μπορούν τα παιδιά να είναι στο ίδιο δωμάτιο με φίλους τους;

Φυσικά και μπορούν εφόσον το δηλώσετε έγκαιρα κατά την άφιξη σας στο χώρο της κατασκήνωσης. Τα παιδιά κατανέμονται στα δωμάτια αναλόγως της ηλικίας και του φύλου τους.

Πότε μπορώ να επισκέπτομαι το παιδί μου;

Οι επισκέψεις σε καθορισμένη ημέρα έχουν σταματήσει από την ΣΕΚ, λόγω του ότι δημιουργούνταν σημαντικά προβλήματα στα παιδιά, από το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός γονέων/κηδεμόνων δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω εργασίας και παράλληλα λόγω του ότι κατά την επίσκεψη αρκετά παιδιά αποχωρούσαν με τους γονείς τους πριν από τη λήξη της κατασκήνωσης. Εάν οποιοσδήποτε γονιός/κηδεμόνας χρειάζεται να δει το παιδί του για σημαντικό λόγο, αυτό μπορεί να γίνει μετά από επικοινωνία με τον/την αρχηγό της κατασκήνωσης.

Ποιος μπορεί να παραλάβει τα παιδιά από την κατασκήνωση;

Η ΣΕΚ φροντίζει για τη μεταφορά των παιδιών από την κάθε επαρχία προς την κατασκήνωση κάθε Δευτέρα πρωί και επίσης για την επιστροφή τους κατά το μεσημέρι της κάθε Δευτέρας ανάλογα με την απόσταση της κάθε επαρχίας. Η παραλαβή ή η έξοδος από την κατασκήνωση ενδιάμεσα της εβδομάδας σε περίπτωση ανάγκης γίνεται ΜΟΝΟ από τους γονείς ή τους κηδεμόνες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το τρίτο πρόσωπο πρέπει να έχειΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑέγγραφη επικυρωμένη εξουσιοδότηση από τους γονείς ή τους κηδεμόνες.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί;

Στην κατασκήνωση λειτουργούν καρτοτηλέφωνα από τα οποία μπορούν να επικοινωνούν τα παιδιά με τους γονείς τους. Παράλληλα και ο ίδιος ο γονιός μπορεί να τηλεφωνήσει στην κατασκήνωση στον αριθμό 22922103 όπου μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης ενημερώνονται οι κατασκηνωτές.

Καλό θα ήταν να τηρείται το πρόγραμμα και η επικοινωνία να γίνεται στην ελεύθερη ώρα των κατασκηνωτών, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα, ώστε τα παιδιά να μην παρεκκλίνουν από τις δραστηριότητες τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης στο τηλέφωνο 99497211

Το παιδί μου ακολουθεί μια ιατρική αγωγή, μπορεί να τη συνεχίσει στην κατασκήνωση;

Φυσικά και μπορεί νοουμένου ότι το πρόβλημα τους είναι διαχειρίσιμο και δεν επηρεάζει τους άλλους κατασκηνωτές. Οι ομαδάρχες έχουν την ευθύνη να παρέχουν φροντίδα αν οποιοδήποτε παιδί ακολουθεί οποιαδήποτε ιατρική αγωγή, για την οποία ενημερώνονται γραπτώς από τους γονείς με την αίτηση τους και κατά την είσοδο τους στην κατασκήνωση.

ΟΛΑ τα φάρμακα θα πρέπει να δίνονται στον ομαδάρχη του παιδιού και υποχρεωτικά να φυλάσσονται στο ιατρείο. Παιδιά που έχουν χρόνια προβλήματα όπως: αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, αλλεργίες, νευρολογικά προβλήματα (κρίσεις επιληψίας) κ.α., είναιυποχρεωτικόνα ενημερώνουν τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης έγκαιρα με γραπτή επιστολή.

Πόσο θα κοστίσει να στείλω το παιδί μου κατασκήνωση;

Το κόστος συμμετοχής για τα παιδιά μελών της ΣΕΚ ανέρχεται στα €70 την εβδομάδα.

Για τα παιδιά που κανένας από τους γονείς τους δεν είναι μέλη της ΣΕΚ, θα πληρώνουν €85 την εβδομάδα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες των αιτήσεων.

Γιατί να στείλω το παιδί μου κατασκήνωση;

Η κατασκήνωση είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει όλα τα παιδιά να τη ζήσουν. Μαθαίνουν από μικρή ηλικία να φροντίζουν τον εαυτό τους, να διαχειρίζονται το χρόνο τους και να ανεξαρτητοποιηθούν από τους γονείς τους.

Κάνουν καινούργιους φίλους, κοινωνικοποιούνται, ενώ παράλληλα παίζουν και διασκεδάζουν «γεμίζοντας έτσι τις μπαταρίες τους για το επόμενο σχολικό έτος». Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία που θα τη θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Το παιδί μου παραπονιέται ότι θέλει να αποχωρήσει πρόωρα από την κατασκήνωση. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι απολύτως φυσιολογικό, τις πρώτες ειδικά ημέρες και τα παιδιά μικρής ηλικίας, που αποχωρίζονται για πρώτη φορά τους γονείς τους να παραπονιούνται γι’ αυτό. Η αντίδραση αυτή όμως, πολλές φορές δεν είναι ενδεικτική για το πώς περνάει το παιδί.

Καλό θα ήταν, τις πρώτες ειδικά ημέρες να αποφεύγεται η συχνή επικοινωνία με τα παιδιά ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εγκλιματιστούν καλύτερα στο νέο τους περιβάλλον. Η εμπειρία μας επίσης δείχνει, ότι πολλά παιδιά εκφράζουν αυτό το παράπονο μόνο τη στιγμή που μιλάνε με τους γονείς τους, ενώ όλη την υπόλοιπη ημέρα διασκεδάζουν και παίζουν με τους νέους τους φίλους. Καλό θα ήταν ο γονιός να μιλάει με τον ομαδάρχη και τον αρχηγό της κατασκήνωσης που έχουν συνολική εικόνα της ψυχολογίας του παιδιού. Να είστε σίγουροι ότι εάν το παιδί αντιμετωπίζει πραγματικά πρόβλημα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα ενημερώσουμε τους γονείς. Πολλά πάντως από τα παιδιά που τις πρώτες ημέρες εκφράζουν την επιθυμία να φύγουν, την τελευταία ημέρα κλαίνε που αποχωρίζονται την κατασκήνωση.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους λεφτά;

Η πλήρη διατροφή τους παραχωρείται από τη ΣΕΚ σύμφωνα με τις οδηγίες του διατροφολόγου. Παράλληλα όμως στο χώρο της κατασκήνωσης λειτουργεί κυλικείο όπου όποιο παιδί επιθυμεί μπορεί να αγοράσει πατατάκια, παγωτό, χυμό, ή αναψυκτικό. Τα χρήματα, για την καλύτερη ασφάλεια, εάν επιθυμείτε, φυλάσσονται από τους ομαδάρχες σε κλειδωμένους χώρους και σε συνεννόηση με τους γονείς ξοδεύονται όπως τους υποδείξετε.

Καλό είναι τα παιδιά από μικρή ηλικία να αντιλαμβάνονται τη σημασία των χρημάτων και τη σωστή χρήση τους.

Τι πρέπει να έχουν μαζίτους τα παιδιά;

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ

1 κουβέρτα, 2 μαξιλαροθήκες, 4 σεντόνια για μονό κρεβάτι, 2 πετσέτες προσώπου, 1 πετσέτα μπάνιου, 2 σαπούνια,             1 οδοντόβουρτσα, 1 οδοντόπαστα, 1 κτένα, 1 παγουρίνο, μακρύ παντελόνι, φόρμες γυμναστικής, πουλόβερ, εσώρουχα, μαντηλάκια, 1 ζεύγος παπούτσια, 1 ζεύγος παπούτσια αθλητικά, παντόφλες πλαστικές, 2 μαγιό για κολύμβηση

Κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης θα γίνουν παιχνίδια τύπου «survivor» και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα και παπούτσια.

Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχόν απώλεια αντικειμένων αξίας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Μπορεί το παιδί να έχει κινητό τηλέφωνο;

Τα κινητά τηλέφωνα δεν απαγορεύονται, αλλά η κράτηση τους γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων. Η χρήση βέβαια δεν μπορεί να γίνεται με τρόπο που θα ενοχλεί τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Τα τηλέφωνα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι και μετά το βραδινό σιωπητήριο. Η κατασκήνωση δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή τους.

Συστήνεται να αποφεύγεται η παραχώρηση κινητών τηλεφώνων από τους γονιούς ιδιαίτερα ακριβών συσκευών

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo