Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 19:57

Επήλθε συμφωνία Συντεχνιών και Υπουργού Οικονομικών και έχουν αρθεί οι προγραμματιζόμενες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις

Με σύνεση και διάλογο επήλθε συμπληρωματική Συμφωνία Πλαίσιο για τα έτη 2015 – 2018 και έχουν αρθεί οι προγραμματιζόμενες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.

Στο πλαίσιο του διαλόγου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ , ΠΕΟ και Υπουργός Οικονομικών, έχουν συμφωνήσει ότι προκύπτει περιθώριο 2% το οποίο θα τύχει περεταίρω διαβούλευσης με ορίζοντα κατάληξης τις 31/5/2018 με στόχο την παραχώρηση μισθολογικής απόδοσης εντός του 2018.

Η συμφωνία ξεκαθαρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα της διαβούλευσης δεν θα είναι μηδενικό.

Επιπρόσθετα έχει συμφωνηθεί ότι οι αποκοπές των μισθών που έγιναν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν είναι μόνιμες και ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση τους.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης όπως τα ειδικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, θα επιλυθούν στον κάθε οργανισμό και υπηρεσία ξεχωριστά.

Τον Νοέμβριο του 2017, ξεκινά ο διάλογος για σύσταση Ταμείου Προνοίας για όσους εργαζόμενους έχουν εργοδοτηθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από τον Οκτώβριο του 2011 και μετά, οι ρυθμίσεις αυτές θα καλύψουν και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι ρυθμίσεις για την υπερωριακή αποζημίωση θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1/3/2017.

Η ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση  της για το γεγονός ότι επήλθε θετική κατάληξη έτσι ώστε να μπορέσουν οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι να επωφεληθούν από τις ρυθμίσεις που εμπερικλείονται στη συμφωνία πλαίσιο και να διασφαλιστεί η εργατική ειρήνη προς όφελος των εργασιακών σχέσεων και της απρόσκοπτης πορείας ανάκαμψης της οικονομίας.

Τέλος στέλλεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ιδιωτικό τομέα, για σεβασμό χωρίς οιεσδήποτε παρεκκλίσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις και συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo