Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 08:43

Η ΣΕΚ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ - Η μητρότητα δεν είναι γυναικεία υπόθεση αλλά αφορά ολόκληρη την Κοινωνία

• ΣΕΚ και Επίτροπος Διοίκησης δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις νομοθεσίες που προάγουν την Ισότητα

• Ο φόβος μιας ενδεχόμενης απόλυσης αποτελεί τροχοπέδη στους εργαζόμενους να προβούν σε καταγγελία όταν διαπιστώσουν πως τα δικαιώματα τους παραβιάζονται

• Η μητρότητα δυστυχώς για μεγάλη μερίδα  εργοδοτών αποτελεί για την επιχείρηση αρνητικό πρόσημο

Η ΣΕΚ θέτει  ψηλά στις προτεραιότητές της  εργασιακά και κοινωνικά  ζητήματα  τα οποία καλούνται καθημερινά ν’ αντιμετωπίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Ένα από τα ζητήματα αυτά, η προστασία της μητρότητας, για την οποία  λαμβάνουμε συχνά παράπονα παραβίασης της νομοθεσίας, αφού μερίδα εργοδοτών φαίνεται να την  αντιμετωπίζει ως αρνητικό πρόσημο για την επιχείρηση. Η προσέγγιση αυτή δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, αφού τα δύο φύλα δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο ισότιμα   στον χώρο της επιχείρησης.

Η θέση αυτή διατυπώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης της ηγεσίας της ΣΕΚ με την Επίτροπο Διοίκησης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΣΕΚ.

Αντηλλάγησαν απόψεις εξ αφορμής της εκστρατείας ενημέρωσης  που ξεκινά το  Τμήμα Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ αρχής γενομένης με την ανάρτηση αφίσας σε κρατικά νοσοκομεία παγκύπρια και σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο γγ της ΣΕΚ Αντρέας Φ. Μάτσας στην παρουσία του αγγ Μιχάλη Μιχαήλ, του γενικού Οργανωτικού Πανίκου Αργυρίδη και του Ελισαίου Μιχαήλ (φωτό) μέλους της γραμματείας τόνισε πως η ΣΕΚ διαχρονικά επισημαίνει πως όλη η Κοινωνία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η μητρότητα είναι μια μοναδική κατάσταση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ ευαισθησία. Ο νόμος για την μητρότητα, επεσήμανε δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση και ως εκ τούτου καλούμε την πολιτεία να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα για εφαρμογή του.

Τόσο ο κ. Μάτσας όσο και η Επίτροπος Ελίζα Σαββίδου εξέφρασαν την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τις πρόνοιες της νομοθεσίας και προς αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία μεταξύ της ΣΕΚ και του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως θα ωφελήσει την κοινωνία ευρύτερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην δυστοκία που παρατηρείται γενικότερα στις εργαζόμενες να καταγγείλουν τις διακρίσεις που υφίστανται γιατί φοβούνται τυχόν απόλυση τους από τον εργοδότη τους.

Σημειώνεται πως η ΣΕΚ εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την συχνή παραβίαση του νόμου για την μητρότητα και εισηγήθηκε πως ήλθε ο καιρός αναθεώρησης των ποινών που προνοεί η νομοθεσία ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά στην όποια προσπάθεια παραβίασης της.

Ο συνολικός αριθμός καταγγελιών που έλαβαν οι Επιθεωρητές Ισότητας του Τμήματος  Εργασίας   για παραβίαση της  εν λόγω νομοθεσίας για  το 2016 μέχρι σήμερα, ανέρχονται  στις  20 καταγγελίες.

Οι περισσότερες  καταγγελίες  αφορούσαν απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης ή/και άρνηση εργοδοτών  να δεχτούν πίσω στην εργασία την έγκυο εργαζόμενη μετά το τέλος της άδειας μητρότητας.

Από τον δημόσιο τομέα λαμβάνονται παράπονα που αφορούν γενικότερα  θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία της μητρότητας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις   δίνεται κατεύθυνση για σωστή εφαρμογή του Νόμου. Στο παρόν στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη ενώπιον του Δικαστηρίου 14  ποινικές διώξεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Για τα έτη 2015 και 2016 το Τμήμα Εργασίας Τ.Ε.  έλαβε 11 και 9 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης αντίστοιχα. Το  2015 λήφθηκε  1 καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Κύπρια Δημόσια Υπάλληλο, η οποία διευθετήθηκε εξωδικαστηριακά.

Το  2016, λήφθηκαν  3 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης  (2 από Κύπριες Δημόσιους Υπαλλήλους -από το ίδιο Τμήμα και για το ίδιο άτομο), όπου το αρμόδιο Τμήμα ανέλαβε και προχώρησε στη σχετική διερεύνηση της περίπτωσης, ως και η υποχρέωση του στη βάση της νομοθεσίας. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η έρευνα είχε αίσια κατάληξη στη βάση των καθοδηγητικών γραμμών που έδωσε το Τ. Ε. Η τρίτη περίπτωση αφορά Κύπρια υποψήφια για εργασία στον ιδιωτικό τομέα και η διερεύνηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία  της ενημέρωσης για τα βασικά δικαιώματα που προνοεί η νομοθεσία για τη μητρότητα εξαγγέλλει  παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης κάνοντας αρχή με την ανάρτηση αφισών  σε κρατικά νοσοκομεία και κλινικές και επισκέψεις σε χώρους εργασίας.

Παράλληλα με την εκστρατεία για τη μητρότητα το Τμήμα Εργαζομένων Γυναικών έχει ετοιμάσει  προσχέδιο κώδικα σεξουαλικής παρενόχλησης με στόχο να ενσωματωθεί ως παράρτημα στις συλλογικές συμβάσεις. Ο στρατηγικός στόχος για την προαγωγή της συμφιλίωσης εργασίας και οικογένειας  προϋποθέτει υγιείς και ασφαλείς χώρους εργασίας απαλλαγμένους από ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, που εξωθούν τη γυναίκα εκτός αγοράς εργασίας.

Είναι δυστυχώς διαπιστωμένο πως στις πλείστες   περιπτώσεις οι εργαζόμενες  διστάζουν να προβούν σε καταγγελία  γιατί πιστεύουν αφενός  ότι δύσκολα κάποιος θα τις προστατέψει και αφετέρου θα τύχουν στιγματισμού και θα περιοριστούν οι πιθανότητες για μελλοντική επαναπρόσληψη τους.

Η ΣΕΚ αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θεσμοί της Επιτρόπου Διοικήσεως της Επιτροπής Ισότητας καθώς και  των Επιθεωρητών Ισότητας, όμως πιστεύουμε πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη δράση. Ως εκ τούτου    θα εντείνουμε τη συνεργασία μαζί τους για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, που είναι η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας των πολιτών που υφίστανται διακρίσεις.

Θα πρέπει να δώσουμε   βαρύτητα  στην προαγωγή εργοδοτικής κουλτούρας, ειδικότερα στους χώρους εργασίας που οι εργαζόμενοι δεν ανήκουν στις συντεχνίες στους οποίους  το φαινόμενο της παραβίασης νομοθεσιών είναι εντονότερο. 

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo