Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 15:13

Συνάντηση ΣΕΚ και Αυστριακής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ΟGB

Κυπριακή Οικονομία και εργασιακές σχέσεις στο μικροσκόπιο

συνάντησης ΣΕΚ και Αυστριακής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ΟGB

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κυπριακή Οικονομία, το κυπριακό ζήτημα και το σύστημα εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο ενημερώθηκε από τη ΣΕΚ η συνδικαλιστική Ομοσπονδία της Αυστρίας ΟGB που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο.

Στο πλαίσιο ευρείας ενημέρωσης ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Αντρέας Φ. Μάτσας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο  ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ενίσχυση του διαλόγου που αφορά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με τον  καθορισμό  συγκεκριμένου πλαισίου σε σχέση με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των εργαζομένων στη βάση μιας ενιαίας οικονομίας και ενός ενιαίου εργασιακού συστήματος εργασιακών σχέσεων.

Παράλληλα έγινε ανάλυση των δεδομένων για την πορεία της Κυπριακής Οικονομίας που παρουσιάζει προοπτικές ανάκαμψης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάλογη θετική πορεία σε ότι αφορά την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε στη θετική στάση του συνδικαλιστικού κινήματος που, όπως είπε,  επέλεξε να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος σε σχέση με τη διατήρηση της εργατικής ειρήνης, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη κατοχύρωση θέσεων απασχόλησης και στην προσπάθεια διαχείρισης των στοιχείων απορρύθμισης της αγοράς εργασίας ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης και των μέτρων που επήλθαν μέσα από τις μνημονιακές ρυθμίσεις.

Ο διευθυντής της συνδικαλιστικής σχολής Νίκος Νικολάου προέβηκε σε παρουσίαση του κυπριακού συστήματος εργασιακών σχέσεων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, εκ μέρους της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Ασσιώτης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον τρόπο λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων και τον τρόπο επίλυσης εργατικών διαφορών που ρυθμίζεται μέσα  από τον κώδικα  Βιομηχανικών Σχέσεων.

Αναφέρθηκε επίσης σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή όπως η παράνομη και αδήλωτη απασχόληση που διαβρώνουν την κυπριακή οικονομία, καθώς και το φλέγον ζήτημα της ανεργίας

Την συζήτηση-ενημέρωση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Καρλ Μιούλερ.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo