Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 15:30

H ΣΕΚ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Χαιρετισμοί από Φ. Ολάντ και Ζ.Κλοντ Γιούγκερ

Φλέγοντα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών ,τίθενται στο μικροσκόπιο του  13ου συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων- ETUC, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την απασχόληση, την προώθηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, το καυτό ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και οι προϋποθέσεις για τη  δημιουργία μιας πιο δίκαιης  και κοινωνικής Ευρώπης.

Παράλληλα θα τεθεί επί τάπητος ο ρόλος των ευρωπαϊκών συνδικάτων και η ενδυνάμωση τους με στόχο  την  ουσιαστική προώθηση των δημοκρατικών αξιών και δικαιωμάτων.

Κατά την εναρκτήρια τελετή χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ-Γιουγκερ

Ο κ. Γιουγκερ στην παρέμβαση του επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , θα προτείνει  την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων και ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας» ενώ θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να «προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο» για τους εργαζόμενους.

Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα  ενίσχυσης του  κοινωνικού διαλόγου ο οποίος διανοίγει διαδρόμους για δίκαιες κοινωνίες.

 Το συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια , συμμετέχουν 509 σύνεδροι από 90 συνδικαλιστικές οργανώσεις 39 χωρών, περιλαμβανομένων των 28 της ΕΕ.

Την ΣΕΚ στο συνέδριο εκπροσωπούν  ο γενικός γραμματέας Νίκος Μωυσέως και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ανδρέας Μάτσας. 

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo