Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 14:58

Σημαντικές παρεμβάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και ιδιαίτερα των εργαζομένων προχώρησε η ΣΕΚ

Σε σημαντικές παρεμβάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και ιδιαίτερα των εργαζομένων προχώρησε σήμερα η ΣΕΚ.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή της γενικής γραμματείας της ΣΕΚ και στην παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Κωνσταντίνου Πετρίδη και Ζέτας Αιμιλιανίδου αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση των τραπεζών στο θέμα των νέων χρεώσεων, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις στερούνται λογικής και δεν τεκμηριώνονται επαρκώς.

Στο μέσο της πανδημίας και τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο που περίμενε η κοινωνία ήταν μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική από τις τράπεζες εξήγησε η ΣΕΚ και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη αντιπληθωριστική πολιτική δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στους ευάλωτους πολίτες. Στα πλαίσια αυτά τέθηκε ξανά το αίτημα για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, τα οποία, (στην απουσία δημόσιων συγκοινωνιών), αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης και όχι είδος πολυτελείας, αλλά και πλαφόν σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η πολιτική απόφαση για νομοθετική ρύθμιση της τηλεργασίας και εκσυγχρονισμό της στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών από Τρίτες Χώρες.

Όλα αυτά τα θέματα, όπως επίσης και το θέμα της μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού συστήματος τα οποία συζητήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτά που απασχολούν τις συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπών, η ΣΕΚ υπέδειξε εκ νέου πως, θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί τυχόν ανεξέλεγκτη εισαγωγή εργατών από Τρίτες Χώρες και υπενθύμισε πως, γι’ αυτό το θέμα υπάρχει ομόφωνη απόφαση των κοινωνικών εταίρων για την ταυτοποίηση των αναγκών και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού σε όλους τους τομείς, πριν ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ ανέδειξε ακόμη την ανάγκη απόλυτης και αυστηρής προσήλωσης στις μεταρρυθμίσεις, (π.χ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Υπηρεσίας), που χρειάζεται ο τόπος και οι οποίες διασυνδέονται με την ποιοτική και αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διαμέσου του οποίου η Κύπρος μπορεί να αντλήσει Ευρωπαϊκούς πόρους που ανέρχονται στο €1.2 δισ.

10 Ιανουαρίου 2022

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo