Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 07:55

ΣΤΟΧΟΙ - ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Στον παλμό του 29ου Παγκυπρίου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου 2021, ζει η ΣΕΚ και ολόκληρος ο οργανωτικός μηχανισμός του Κινήματος.

Το συνέδριο θα καθορίσει και θα εγκρίνει τις συνδικαλιστικές επιδιώξεις και στόχους της ΣΕΚ στα κορυφαία εργασιακά και κοινωνικοοικονομικά ζητήματα για την επόμενη τετραετία.

Στην εναρκτήρια τελετή θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η γενική γραμματέας της ITUC Sharan Burrow, ο γενικός γραμματέας της ETUC Luca Visentini, καθώς επίσης και άλλοι προσκεκλημένοι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.Εισηγητική ομιλία θα εκφωνήσει ο γ.γ της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας.

Θεματικές ενότητες

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, πέραν της ανασκόπησης των οργανωτικών και οικονομικών αποτελεσμάτων του Κινήματος, θα γίνουν εξειδικευμένες ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα εξής θέματα:

• Πράσινη Ανάπτυξη - η επίδραση της στην οικονομία και στην αγορά εργασίας.

• Τα δικαιώματα των καταναλωτών σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση

• Συνταξιοδοτικό Σύστημα - προκλήσεις και προοπτικές

Το Συνέδριο θα εγκρίνει την Έκθεση Δράσης, καθώς επίσης και το έγγραφο πολιτικής για την επόμενη τετραετία και θα εκλέξει την ηγεσία του Κινήματος, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί τις παρούσες και τις επερχόμενες προκλήσεις.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo