Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 18:09

Σε τροχιά ανάκαμψης η κυπριακή οικονομία • Στο μικροσκόπιο ΣΕΚ – Κωνσταντίνου Πετρίδη η πορεία της οικονομίας

Σε βάθος ανασκόπηση της πορείας της κυπριακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, προχώρησαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η γενική γραμματεία της ΣΕΚ με τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη στη διάρκεια συνάντησης.

Από την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε πως, η οικονομία άρχισε να καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία ακολουθεί καθοδική πορεία και άρχισε να δημιουργείται καλό περιβάλλον για προσεκτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο η Κύπρος υπέβαλε – και εγκρίθηκε ήδη – στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές σε σχέση με την αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος οφείλεται κυρίως στην αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η οποία δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στο σύνολο της οικονομίας. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για εφαρμογή στοχευμένης αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας υπενθύμισε νπως, το Κίνημα διεκδικεί πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία
θα ελαχιστοποιεί το φορολογικό βάρος της εργασίας και θα φορολογεί τη ρύπανση και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Πέραν των πιο πάνω, ΣΕΚ και Κωνσταντίνος Πετρίδης συμφώνησαν πως, χρειάζεται ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα και ότι, θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την προώθηση θεμάτων και πολιτικών που θα αναβαθμίζουν τη θέση των εργαζομένων μέσα στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo