Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 08:27

Να σταματήσει η υπόσκαψη του πολυνόμου προστασίας των καταναλωτών - Οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται και όχι για να κουτσουρεύονται

Ο πολυνόμος για θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών που ψήφισε η βουλή τον περασμένο Μάιο αποτελεί δυνατή και σοβαρή ασπίδα για αποτελεσματική προστασία από τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών και από άλλες παρανομίες, και ως εκ τούτου πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εκπτώσεις και ελλείμματα.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές πιέσεις τραπεζικών οργανισμών και άλλων φορέων που επιχειρούν με διάφορους τρόπους να περιθωριοποιήσουν ή και να διαφοροποιήσουν το περιεχόμενο της νέας νομοθεσίας που μέχρι να εγκριθεί από το κοινοβούλιο πέρασε από δυσκολίες και συμπληγάδες.

Βιώνουμε μια δύσκολη εποχή για τους καταναλωτές με διάφορες παρανομίες να απειλούν το πορτοφόλι τους, αλλά και την ποιότητα της ζωής, ενώ οι καταχρηστικές ρήτρες στον τραπεζικό τομέα, δε φαίνεται να περιορίζονται αλλά να πολλαπλασιάζονται.

Και αυτές συνήθως εστιάζονται στην αδιαφάνεια, στη συνένωση λογαριασμών χωρίς επαρκή πληροφόρηση, στην αλλαγή επιτοκίων κ.λ.π. Οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και οι παραπλανητικές διαφημίσεις οργιάζουν σε ολόκληρη την αγορά.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο υφιστάμενος νόμος έγινε δημόσια διαβούλευση και προνοείται αύξηση των προστίμων από το €0.5 εκ στα €2εκ., όπως επίσης και άλλες αλλαγές που ενισχύουν την νομοθετική ασπίδα προστασίας των καταναλωτών.

Η ΣΕΚ η οποία από την πρώτη στιγμή τάχθηκε φανατικά υπέρ της έγκρισης του πολυνόμου, υπογραμμίζει με παρρησία και αυστηρότητα
πως, οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται. Και όχι για να κουτσουρεύονται κατ’ απαίτηση διαφόρων συμφερόντων.

Η προσπάθεια για θωράκιση των καταναλωτών πρέπει να είναι συνεχής και ποιοτική. Η αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή πρέπει να αφεθεί απερίσπαστα να κάμει τη δουλειά που της ανέθεσε ο νομοθέτης χωρίς ελλείμματα, εκπτώσεις και άλλου είδους παρεμβάσεις.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo