Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:50

ΣΕΚ: «7» άξονες πολιτικής για ενίσχυση της προοπτικής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξη

Η ΣΕΚ, συνδράμοντας θετικά προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της προοπτικής βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας,στη βάση και στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και μετά από διαβούλευση και με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), καταθέτει τις πιο κάτω εισηγήσεις, οι οποίες αφορούν και προσεγγίζουν τους επτά άξονες πολιτικής, θεωρώντας πως το Σχέδιο θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για τη χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα:

Άξονας Πολιτικής 1:

Δημόσια υγεία, πολιτική προστασία και διδάγματα από την πανδημία

• Επένδυση στην εκπαίδευση του ιατρικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

• Κίνητρα, (φορολογικά κλπ), για απόκτηση σύγχρονου και επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

• Το μεγαλύτερο ίσως δίδαγμα από την πανδημία αφορά την επιβεβαίωση πως, το κράτος αποτελεί τον βασικό άξονα στήριξης της κοινωνικοοικονομικής ισορροπίας και προς αυτή την κατεύθυνση ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων είναι επιβεβλημένος. Στη βάση
αυτής της επιβεβαιωμένης διαπίστωσης, θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της δυνατότητας ενημέρωσης των εργαζομένων και των εργοδοτών για τα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθεί η σημασία και ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντική η χρηματοδότηση δράσεων και η ενίσχυση των δομών, της δυνατότητας και αποτελεσματικότητας των εταίρων να συνομολογούν συλλογικές συμβάσεις και να συνδράμουν στην προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, με ένα ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Άξονας Πολιτικής 2:

- Αγορά εργασίας, κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση και ανθρώπινο κεφάλαιο

• Αναβάθμιση τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης με υψηλού επιπέδου εργαστήρια και καλύτερη καθοδήγηση των μαθητών προς την κατεύθυνση των τεχνικών επαγγελμάτων, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική στελέχωση της αγοράς εργασίας.

• Καλύτερη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση μέσα από την ενίσχυση των αναλυτικών προγραμμάτων της λυκειακής και μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και καλύτερη κατάρτιση των καθηγητών της Συμβουλευτικής Αγωγής σε θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας.

• Ένταξη στη διδακτέα ύλη θεμάτων προς διδασκαλία που αφορούν:  (α) τη δημιουργία κουλτούρας διεκδικητικού καταναλωτή,(β) τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, (γ) την αύξηση της εθνικής παραγωγικότητας και (δ) τον τρόπο λειτουργίας της τριμερούς συνεργασίας, του κοινωνικού διαλόγου, τη διαβούλευση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, όπως επίσης και τη συλλογική διαπραγμάτευση .

• Εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα αύξησης της Εθνικής παραγωγικότητας, η οποία δυστυχώς στην Κύπρο ακολουθεί φθίνουσα και πτωτική πορεία.

• Αναβάθμιση του συστήματος Μαθητείας, ιδιαίτερα στους τομείς της ψηφιοποίησης, στοχεύοντας στην αποτροπή της εκμετάλλευσης των εργαζομένων σαν φτηνό εργατικό δυναμικό και ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης.

• Ενίσχυση των υπηρεσιών μακροχρόνιας φροντίδας για την κατ’ οίκον – και όχι μόνο – στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων και οσχεδιασμός περαιτέρω προγραμμάτων δραστηριοποίησης / ενεργοποίησης / ενασχόλησης ατόμων της τρίτης ηλικίας.

• Εφαρμογή σχεδίου επιχορήγησης διδάκτρων σε γονείς για ολοήμερη φροντίδα σε σταθμούς και νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο και της πολιτικής για προώθηση της συμφιλίωσης ανάμεσα σε οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

• Πλήρης ή μερική επιδότηση της γονικής άδειας. Το δικαίωμα σε γονική άδεια να μην είναι μεταβιβάσιμο, ώστε η γονική άδεια να αξιοποιείται πλήρως και από τους δυο γονείς.

• Εφαρμογή του θεσμού των ολοήμερων σχολείων σε όλες τις σχολικές μονάδες καθώς  και επέκταση του ωραρίου τωνκρατικών δομών μέχρι τις έξι (6) το απόγευμα. Μια τέτοια διευθέτηση θα καλύπτει αφενός, τις ανάγκες των εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα εργασίας και αφετέρου, θα συμβάλει στη δημιουργία νέωνθέσεων εργασίας σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.

• Αξιολόγηση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, της πιθανής προώθησης και εφαρμογής των ευέλικτων ωραρίων εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής προσέγγισης για επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

• Δημιουργία πλαισίου οικονομικών κινήτρων σε όσους διαθέτουν ποιοτικές και οργανωμένες κατασκηνώσεις για να παρέχουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες στα παιδιά στην καλοκαιρινή περίοδο.

• Υποχρεωτικός διορισμός λειτουργών Ισότητας σε δημόσιο, ημιδημόσιο και ιδιωτικό τομέα που να ρυθμίζεται μέσα από Νομοθεσία και οι οποίοι με βάση τους όρους εντολής, θα χειρίζονται ζητήματα ανισότητας που προκύπτουν στο χώρο εργασίας

• Ενίσχυση αγοράς εργασίας και στήριξη εργαζομένων. Αξιοποίηση των νέων μορφών απασχόλησης που σχετίζονται με την Ψηφιοποίηση της οικονομίας όπως π.χ. η τηλεργασία, με στόχο όμως την καθολική ρύθμιση της αγοράς εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, να γίνει εφαρμογή της τηλεργασίας μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα σε Παγκύπρια βάση σε ένα αριθμό εταιρειών (π.χ. 100) και δια μέσου του να δημιουργηθεί οδηγός καλών πρακτικών που θα έχει ως στόχο την αποφυγή κατάχρησης αυτού του νέου θεσμού αλλά και την προστασία των εργαζομένων και την ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα.

• Επανακατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζομένων. Κατόπιν έρευνας θα καθοριστούν οι κλάδοι που θα επηρεαστούν από την Ψηφιοποίησητης οικονομίας καθώς επίσης και τα προσόντα που θα απαιτούνται. Στη βάση αυτή τα απαιτούμενα τεχνολογικά προσόντα θα πρέπει να προσφερθούν στους εργαζόμενους υπό τη μορφή της επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης. Πέραν από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εργαζόμενους θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και στους εργοδότες για να μπορέσει η επανακατάρτιση των εργαζομένων αυτών να γίνεται ενώ βρίσκονται στην εργασία τους, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν, αφότου βρεθούν εκτός της αγοράς εργασίας.

• Χορηγίες για ενδεχόμενο πλεονάζον προσωπικό. Επειδή ενδεχομένως να προκύψουν πλεονασμοί ως απότοκο της πανδημίας, θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα σχέδιο χορηγιών, για υγιείς επιχειρήσεις, μέσα από το οποίο θα στηρίζονται εργαζόμενοι που πλεονάζουν λόγω της πανδημίας, διασφαλίζοντας την εργασία τους. Το σχέδιο αυτό θα χορηγεί τους εργαζόμενους αυτούς με ένα ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό για 6 μήνες και στη συνέχεια θα γίνεται κλιμακωτή μείωση της χορηγίας, σύμφωνα και με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν.

• Εφαρμογή μηχανογραφημένου συστήματος για Eπιτροπές Ασφάλειας και Υγείας. Ο θεσμός των Επιτροπών Α&Υ δεν εφαρμόζεται. Εισήγηση είναι να δημιουργηθεί ένα μηχανογραφημένο σύστημα που θα υποχρεώνει τους εργοδότες να συμμορφώνονται με τις διατάξεις της νομοθεσίας και να ενεργοποιούν την σύσταση των Επίτροπων Α&Υ στους χώρους εργασίας. Το σύστημα αυτό θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με κάποια άλλη υπηρεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν εργοδότης δεν έχει ενεργοποιήσει και ενημερώσει το σύστημα των Επιτροπών Ασφάλειας και Υγείας προηγουμένως.

• Κατάρτιση εργαζομένων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας. Επειδή προκύπτουν σοβαρά ζητήματα από την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ιδιαίτερα των θανατηφόρων, θα πρέπει η εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και υγείας σε συγκεκριμένους κλάδους (π.χ. οικοδομές) να είναι υποχρεωτική. Ως εκ τούτου πρέπει να εισαχθεί η κάρτα κατάρτισης εργαζομένων που θα βασίζεται σε μοριοδότηση για τους εργαζόμενους. Η μοριοδότηση θα είναι υποχρεωτική και ο κάθε εργοδότης για να μπορεί να ασκεί τις εργασίες του θα πρέπει να μοριοδοτεί όλους τους εργαζόμενους με τον αριθμό των ωρών εκπαίδευσης που απαιτούνται. Η μοριοδότηση θα βρίσκεται σε ισχύ για κάθε ημερολογιακό έτος και θα πρέπει να ανανεώνεται σε ετήσια
βάση.

• Αναβάθμιση, (ποιοτική και ποσοτική), των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης

• Περαιτέρω ενίσχυση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, για να μπορεί, με περισσότερη επάρκεια και δυνατότητα, να επιτελεί τον σημαίνοντα ρόλο που της έχει ανατεθεί, σε ότι αφορά την ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας και ειδικότερα την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

• Ομοίως, ενίσχυση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να μπορεί με περισσότερη επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, να παρακολουθεί προληπτικά την ομαλή εφαρμογή της νομοθεσίας και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την κατοχύρωση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

• Αύξηση της περιόδου παροχής του ανεργιακού επιδόματος από τους 6 στους 9 μήνες, σε συνδυασμό με κατάρτιση – επιμόρφωση το τελευταίο τρίμηνο για επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας .

• Εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που θα ενισχύουν το κοινωνικό κράτος, αφού είναι και επίσημα γνωστό πως, οι συνολικές δαπάνες κοινωνικής προστασίας ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) είναι στην Κύπρο, με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στο 18.5% σε σύγκριση με 27.9% στην Ευρωπαϊκή Ένωση (27).

Άξονας Πολιτικής 3:

- Νέο μοντέλοανάπτυξης και οικονομική διαφοροποίηση

• Μείωση της εξάρτησης της οικονομίας από το πετρέλαιο – επενδύσεις για αξιοποίηση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

• Χρήζει αναθεώρησης το μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας , έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάρτιση από τον τουρισμό, η οποία δημιουργεί συνθήκες επιρρέπειας σε εξωγενείς παράγοντες. Αντισταθμιστικά, θα πρέπει να δοθεί διαίτερη έμφαση στον τομέα της γεωργίας π.χ. βιολογικές καλλιέργειες και στη μεταποίηση, μέσα από την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων και προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε αυτούς τους τομείς.

• Αποτελεσματική αξιοποίηση του ΑΞΙΚ για αναβάθμιση και επιμόρφωση ντόπιου εργατικού δυναμικού για καλύτερη στελέχωση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

• Ανάδειξη τουρισμού στην ύπαιθρο με επενδύσεις που θα δημιουργήσουν υποδομές για την προσέλκυση και άλλων μορφών τουρισμού π.χ. θρησκευτικού, ιατρικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού κλπ. 

Άξονας Πολιτικής 4:

- Προώθηση ενός φιλικού προς τις επενδύσεις επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στήριξη των ΜΜΕ και βελτίωση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα και της δικαιοσύνης

• Να επισπευσθεί η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

• Κατάρτιση δικηγόρων και δικαστών στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

• Ενίσχυση και περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος , μέσα από τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία συνθηκών κτιριακής επάρκειας. Μέσα από αυτή την αναβάθμιση θα μπορέσει να ενισχυθεί περαιτέρω και η δυνατότητα προσέλκυσης υγειών επενδύσεων από το εξωτερικό.

• Στήριξη και προώθηση, μέσω και της απαιτούμενης ενημέρωσης και δημιουργίας των απαιτούμενων συνθηκών
για συνέργιες, της πολιτικής για συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και στηρίζοντας ταυτόχρονα, τη δημιουργία νέων και ποιοτικών\θέσεων εργασίας.

Άξονας Πολιτικής 5:

- Προς μια ψηφιακή εποχή αποδοτικότητας και παραγωγικότητας

• Κατάρτιση εργαζομένων και συνταξιούχων για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν – χρησιμοποιηθούν και οι δυνατότητες της Συνδικαλιστικής Σχολής της ΣΕΚ.

• Κατάρτιση στις ψηφιακές δεξιότητες γυναικών που διαμένουν στην ύπαιθρο ή παρουσιάζουν άλλα ιδιαίτερα προβλήματα και θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω τηλεργασίας.

• Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που αφορά στη ψηφιακή διακυβέρνηση, στηρίζοντας με χρηματοδότηση την απαιτούμενη κατάρτιση, όπως επίσης και τη δημιουργία και παροχή των απαιτούμενων υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού.

• Επιδότηση δράσεων (πχ κατάρτιση, απόκτηση αναγκαίου ψηφιακούτεχνολογικού εξοπλισμού) που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα των κοινωνικών εταίρων και ιδιαίτερα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να διαχειριστούν τις ψηφιακές αλλαγές στην οικονομία και στην αγορά εργασίας.

• Χρηματοδότηση δράσεων που θα ενδυναμώσουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, κύρωσης και εφαρμογής των δύο Συμφωνιών Πλαισίου, για τη Ψηφιοποίηση και την Τηλεργασία, με απώτερο στόχο να ενταχθούν οι βασικές τους πρόνοιες στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

• Χρηματοδότηση της κατάρτισης, (εργαζομένων και καταναλωτών), σε ψηφιακές δεξιότητες, στη βάση και της διά βίου μάθησης, για επίτευξη του στόχου της δίκαιης μετάβασης στη ψηφιοποίηση, στην αειφόρο ανάπτυξη, στην παραγωγικότητα και στην καινοτομία. Μέσα από την κατάρτιση, αναμένεται πως, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που αφορούν στην ποιοτική απασχόληση, στους δίκαιους μισθούς, στις επαρκείς συνθήκες εργασίας και τελικά, στην εδραίωση της κοινωνικής συνοχής.


Άξονας Πολιτικής 6:

- Επιτάχυνση της μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία

• Προώθηση πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης , μέσα από την οποία θα περιορίζεται η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας και θα φορολογείται η ρύπανση, έτσι ώστε να προωθείται και η κυκλική οικονομία, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των πολιτικών που σχετίζονται με την εν γένει περιβαλλοντική πολιτική και την κλιματική αλλαγή.

• Κατάρτιση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης και χρηματοδότηση εξειδικευμένης κατάρτισης σε συνδικαλιστικά στελέχη και τοπικούς επιτρόπους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η δυνατότητα καλύτερης και αμεσότερης διαχείρισης των πολιτικών που αφορούν την πράσινη οικονομία.

• Δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων ανακύκλωσης π.χ. υφάσματα, ξύλα, ελαστικά κλπ.

• Να γίνουν επενδύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός εργαζομένων.

Άξονας Πολιτικής 7:

- Δημοσιονομικά / Χρηματοπιστωτικά

• Επενδύσεις σε πολιτικές που μέσα από νομοθεσίες και επιμόρφωση θα ενισχύουν την ευρωστία των δημοσίων οικονομικών π.χ. ενίσχυση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους, πολιτικές πάταξης της φοροδιαφυγής κλπ.

• Να προωθηθεί στη βουλή και να εγκριθεί αμέσως νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της μη καταβολής φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για σημαντική νομοθεσία που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ θα συμβάλει και στην ευθυγράμμιση των φορολογικών νομοθεσιών, αφού είναι γνωστό πως, η μη πληρωμή του ΦΠΑ είναι ήδη ποινικό αδίκημα.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo