Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:10

Με αυστηρότητα να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια

Δημόσια ασφάλεια και δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθούν και να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Πάση θυσία.

Τα πρόσφατα επεισόδια έξω από τη Γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία, όπως επίσης και εκείνα στηΛεμεσό το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, πρέπει να σημάνουν συναγερμό αφύπνισης, εγρήγορσης και ύψιστης ετοιμότητας στις Αρχές ασφαλείας τηςΔημοκρατίας. Ομοίως και τα κρούσματα απειθαρχίας σε σχέση με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρέπει να θορυβήσουν κάθε σώφρονα
πολίτη και κάθε αρμόδια Αρχή, γιατί τα πράγματα
είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας, (ιδιωτικής και δημόσιας), δεν μπορεί να είναι έρμαιο στις ορέξεις και στις επιδιώξεις κανενός. Η Κύπρος με τα πολλά προβλήματα που προκαλεί η πολυετής συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή, όπως επίσης και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τη δημογραφική διαφοροποίηση και αλλοίωση του πληθυσμού, δεν έχει την πολυτέλεια καμιάς αναρχίας οπονθεδήποτε και
αν προέρχεται.

Το τραγικό στοιχείο στα τελευταία επεισόδια είναι το γεγονός ότι, σ’ αυτές συμμετείχαν και άτομα που είναι αιτητές ασύλου στην Κύπρο, όπως δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη. Οι εικόνες που είδαμε από την τηλεόραση είναι εικόνες ντροπής που προκαλούν θλίψη και ανησυχία ανάμεσα στους φιλήσυχους πολίτες αυτού του τόπου.

Η ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα όργανα της Κυπριακής πολιτείας να προστατεύσουν με αυστηρότητα, την τάξη, την ευνομία και την ασφάλεια.

Τολμούμε να πούμε πώς, όσοι συλλαμβάνονται και αποδεδειγμένα – τεκμηριωμένα ενέχονται σε παράνομες πράξεις και ενέργειες να κηρύσσονται ως ανεπιθύμητοι μετανάστες και να απελαύνονται αμέσως, γιατί μόνο έτσι μπορούν να προστατευθούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλων των πολιτών της και των νόμιμων μεταναστών.

Τούτες τις κρίσιμες και επικίνδυνες ώρες, οι Κυπριακές Αρχές οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη πως,
η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo