Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 09:42

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 15η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Με αφορμή την 15η Μαρτίου, που καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ να γιορτάζεται ως η ημέρα των δικαιωμάτων του καταναλωτή, το Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών της ΣΕΚ, επισημαίνει πως, στην αγορά υπάρχουν αρκετά προβλήματα που δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στο καταναλωτικό κοινό και επηρεάζουν αρνητικά το επίπεδο ζωής.
 
Η ακρίβεια, η κερδοσκοπία, η αισχροκέρδεια, όπως επίσης οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και οι παραπλανητικές διαφημίσεις από μέρους αρκετών επιχειρήσεων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των παρανομιών και αποτελούν πηγή κινδύνου για το καταναλωτικό κοινό.
 
Από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, (EUROSTAT), προκύπτει πως, στην Κύπρο οι καταναλωτές καταβάλλουν τις υψηλότερες
τιμές στην Ευρώπη για το γάλα, το τυρί, το ψωμί και τα αυγά.
 
Κοντά στην ακρίβεια των ειδών διατροφής, πρέπει να προστεθεί η ακρίβεια στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό, (που κάποιες φορές σπάει κόκκαλα), αλλά
και η απαράδεκτη ακρίβεια που παρατηρείται στα αεροπορικά ναύλα, ιδιαίτερα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία λόγω περιορισμένου ανταγωνισμού και λόγω της πολύχρονης απουσίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, πέταξαν κυριολεκτικά σε απρόσιτα ύψη.
 
Επιπρόσθετα οι τράπεζες με τις υπερβολικές χρεώσεις που επέβαλαν σε υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, κυρίως σε βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και σε βάρος καταναλωτών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.
Από την περιγραφή των πιο πάνω, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως, το πορτοφόλι των πολιτών βρίσκεται υπό διωγμό.
 
Το Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών της ΣΕΚ, καλεί την πολιτεία να παρέμβει και με τρόπο αποτελεσματικό να προστατεύσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των καταναλωτών.  Οφείλει η πολιτεία, (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία), με κάθε νόμιμο τρόπο, να κλείσει τα παράθυρα της οποιασδήποτε ασυδοσίας, να περιορίσει τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια και να ενισχύσει τον ανταγωνισμό σ’ όλα τα επίπεδα.  Η πολιτεία οφείλει να στείλει το μήνυμα πως η ελεύθερη αγορά, δεν μπορεί να ισοδυναμεί, ούτε με ελεύθερη Κέρκυρα, ούτε και να αποτελεί ασυδοσία. 
 
Ανάμεσα σ’ άλλα θα πρέπει να ληφθούν και τα πιο κάτω μέτρα:
 
• Εκπαίδευση:
 
Το εκπαιδευτικό σύστημα, σε όλες τις βαθμίδες, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να αναπτύξει δράσεις, ώστε από τις μικρές ηλικίες να δημιουργηθεί κουλτούρα καλού, ενημερωμένου και διεκδικητικού καταναλωτή.
Στον τομέα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, υπάρχει χώρος και για άλλου είδους δραστηριότητες που θα συμβάλουν στη δημιουργία κουλτούρας καταναλωτή.  Με στόχο τη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης από τις μικρές ηλικίες, θα πρέπει να δοθούν διαλέξεις επιμόρφωσης σ’ όλα τα δημόσια εκπαιδευτήρια.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να καταρτισθεί και να εφαρμοσθεί θεσμοθετημένη διαδικασία ανάμεσα στα υπουργεία Παιδείας και Εμπορίου, με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους  κατάλληλης εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 
• Ενημέρωση:
 
Υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα στη σωστή ενημέρωση και επιμόρφωση των καταναλωτών.  Το υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με το ΡΙΚ – υπό την ιδιότητα του ως δημόσια ραδιοτηλεόραση – να αναλάβουν εκστρατεία ποιοτικής ενημέρωσης των καταναλωτών.  Σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να συνδράμουν και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 
• Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ):
 
Ο ανταγωνισμός στην Κύπρο είναι από περιορισμένος έως ανύπαρκτος.  Η ΕΠΑ όλα αυτά τα χρόνια, για μια σειρά από λόγους, δεν κατάφερε να επιβάλει το σωστό και υγιή ανταγωνισμό.  Αυτή την ώρα, όπως δηλώθηκε και στη Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2020, είναι σοβαρά υποστελεχωμένη και στερείται νομοθετικών και άλλων εργαλείων, π.χ. σύγχρονη τεχνολογία για να φέρει σε πέρας την αποστολή της.
 
Κατά καιρούς χάθηκαν υποθέσεις στα Δικαστήρια, λόγω προβληματικών διορισμών στην ΕΠΑ.  Αυτή η κατάσταση αποτελεί τροχοπέδη στην απρόσκοπτη
λειτουργία της Επιτροπής.
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΠΑ, υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.  Η Επιτροπή πρέπει να στελεχωθεί με το απαραίτητο και καλά καταρτισμένο προσωπικό, ώστε να μπορέσει με αποτελεσματικό τρόπο να μελετήσει όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν καρτέλ σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.  Ανάλογης στελέχωσης πρέπει να τύχει και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, η οποία τον τελευταίο καιρό άρχισε να αποψιλώνεται επικίνδυνα.
 
• Αύξηση ποινών:
 
Να αυξηθούν οι ποινές για όσους παράγουν και διοχετεύουν στην αγορά ακατάλληλα προϊόντα.  Η αύξηση των ποινών, ώστε να είναι πιο αυστηρές, ίσως περιορίσει τον διατροφικό εφιάλτη που μας απειλεί πλέον πάνω σε καθημερινή βάση.
 
Να τονιστεί προς κάθε κατεύθυνση ότι, η μη αναγραφή τιμών στις βιτρίνες, είναι ποινικό αδίκημα. Ο νόμος ξεκάθαρα προβλέπει ότι όταν ένας έμπορος πωλεί ή εκθέτει προς πώληση προϊόντα σε καταναλωτές οφείλει να διασφαλίζει ότι σε αυτά αναγράφεται η τιμή πώλησης.
 
• Υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών:
 
Εκφράσαμε έντονη ανησυχία και διαφωνία με τις υπερβολικές χρεώσεις τις οποίες οι τράπεζες επέβαλαν τους τελευταίους μήνες στους καταναλωτές – πελάτες τους.
 
Όλους αυτούς τους μήνες, (από τον Αύγουστο του 2018), με δημόσιες παρεμβάσεις, με αρθρογραφία και ανακοινώσεις, με επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με την παρουσία της στη Βουλή, η ΣΕΚ ανέδειξε το συγκεκριμένο πρόβλημα και κατάγγειλε την απληστία την τραπεζών που επέβαλαν αδικαιολόγητες αυξήσεις στους λογαριασμούς των πελατών, που σε κάποιες φορές έφθαναν το 300%, (π.χ. έξοδα τήρησης τραπεζικών λογαριασμών).
 
Χαιρετίζουμε την έκδοση υπουργικού διατάγματος και εκφράζουμε την ελπίδα πως, αυτό θα βάλει τέλος στην τακτική που επέδειξαν οι εμπορικές τράπεζες και θα προστατεύει τα συμφέροντα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι π.χ. οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία.
 
• Κλειστές αγορές:
 
Να ληφθούν μέτρα για περιορισμό της ακρίβειας και της εκμετάλλευσης που τυγχάνουν οι καταναλωτές στις κλειστές αγορές π.χ. κυλικεία γηπέδων, αεροδρομίων, λιμανιών, νοσοκομείων, χώροι στάθμευσης αεροδρομίων κλπ.  Το θέμα αυτό βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των αρμοδίων υπηρεσιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

• Ενοποίηση νομοθεσίας:
 
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που καταβλήθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή για ενοποίηση όλων των νομοθεσιών που αφορούν τους καταναλωτές.  Η ενοποιημένη νομοθεσία βρίσκεται ήδη στη Γενική Εισαγγελία για το σχετικό νομοτεχνικό έλεγχο και ευελπιστούμε πως σύντομα θα τεθεί και ενώπιον του Κοινοβουλίου για τη σχετική έγκριση.
 
• Λειτουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών:
 
Η Συμβουλευτική Επιτροπή ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό να συμβουλεύει τον εκάστοτε υπουργό Εμπορίου για θέματα και πολιτικές που αφορούν τους καταναλωτές.  Φρονούμε πως, πρέπει να συνέρχεται πιο τακτικά.  Η συνεργασία των κοινωνικών εταίρων με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, είναι άψογη και λειτουργεί προς αμοιβαίο όφελος, όμως η συζήτηση των θεμάτων στη Συμβουλευτική με την προεδρία του αρμόδιου υπουργού, δίδει στα ζητήματα και στη διαχείριση τους, άλλη βαρύτητα και άλλη υπόσταση.
 
• Επίτροπος Καταναλωτή:
 
Ως Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών είμαστε υπέρ της εισαγωγής του θεσμού του Επιτρόπου, γιατί πιστεύουμε πως θα συγκεντρώσει κάτω από τη δικαιοδοσία και την εποπτεία του όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τις πολιτικές προστασίας των καταναλωτών και οι οποίες σήμερα είναι διάσπαρτες στα διάφορα υπουργεία.
 
Πιστεύουμε ότι με την εισαγωγή του θεσμού του Επιτρόπου Καταναλωτή, θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των πολιτικών με καλύτερα οφέλη και αποτελέσματα για το σύνολο του καταναλωτικού κινήματος.  Όπως είναι ήδη γνωστό το θέμα συζητήθηκε παλαιότερα και στη βουλή και εκεί διαπιστώθηκε πως, υπέρ της εισαγωγής του Επιτρόπου Καταναλωτή τάσσεται το σύνολο των συνδικαλιστικών και καταναλωτικών οργανώσεων.

Οι καταναλωτές:

Tο Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών της ΣΕΚ καλεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε εγρήγορση και σε διαρκή δράση, να είναι ενημερωμένοι και διεκδικητικοί.
 
Σήμερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ζητούμε από τους καταναλωτές:
 
• Να προστατεύουν τα δικαιώματα τους
• Να προσέχουν τι αγοράζουν, από ποιους και σε ποιες τιμές
• Να κοιτάζουν την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων
• Να εξοικονομούν λεφτά, εξοικονομώντας ενέργεια
• Να ζητούν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους
• Να γνωρίζουν ότι κατά την αγορά προϊόντων δικαιούνται 2 χρόνια εγγύηση και εάν το προϊόν είναι μεταχειρισμένο, δικαιούνται εγγύηση ενός χρόνου
 
Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών καλεί όλους τους καταναλωτές, όταν διαπιστώσουν πως θίγονται τα συμφέροντα τους και απειλούνται τα δικαιώματα τους, να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες:
 
• Στα επαρχιακά γραφεία της ΣΕΚ σ’ όλες τις πόλεις, στα τηλέφωνα 22849849, 25861000, 24633633, 26811639 και 23821432.
• Στην τηλεφωνική γραμμή 1429, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.  Η γραμμή αυτή δέχεται παράπονα και καταγγελίες από τους καταναλωτές πάνω σε 24ωρη βάση, χωρίς οποιονδήποτε κόστος.

Με εκτίμηση
 
Χρίστος Καρύδης
Γραμματέας Σωματείου
Εργαζομένων Καταναλωτών (ΣΕΚ)
 
 
Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2020

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo