Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 16:41

24ωρη προειδοποιητική απεργία στη Μεταλλουργική Βιομηχανία και τους εργολήπτες μηχανολογικών - ηλεκτρολογικών έργων

24ωρη απεργία στους κλάδους μηχανολογικών - ηλεκτρολογικών έργων και στη μεταλλουργική βιομηχανία για τις 19 Φεβρουαρίου 2020 εξήγγειλαν οι συντεχνίες ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ και ΣΕΜΜΗΚ – ΠΕΟ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων μετά το αδιέξοδο που κήρυξε η Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας στις διαπραγματεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων και τον Σύνδεσμο Μεταλλουργικών Βιομηχανιών, οι δύο συντεχνίες καλούν την εργοδοτική πλευρά να κάνει δεύτερες σκέψεις για ειρηνική επίλυση της διαφοράς και διατήρηση της εργασιακής ειρήνης για το καλό της βιομηχανίας, των εργαζομένων και του τόπου.

Η δεκαήμερη προειδοποίηση που έδωσαν οι συντεχνίες προς την εργοδοτική πλευρά, βάσει του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, λήγει στις 15 Φεβρουαρίου. Με δηλώσεις του στην «Εργατική Φωνή» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Εργατουπαλλήλων Κύπρου (ΟΒΙΕΚ–ΣΕΚ) Νεόφυτος Κωνσνατίνου (φωτο) κάλεσε την εργοδοτική πλευρά να αναζητήσει έστω και την υστάτη διάλογο για διευθέτηση της εργατικής διαφοράς προς όφελος όλων.

 

OBIEK1

 

 

OBIEK3

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo