Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 15:17

Η οφειλόμενη απάντηση στην ΕΤΥΚ - Η ΣΕΚ ανταποκρίθηκε θετικά στην αξίωση των τραπεζοϋπαλλήλων για ένταξη στις τάξεις της

Βαθύτατα ενοχλημένη από την εξαγγελία  της συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης της ΣΕΚ στον τραπεζικό τομέα, η ΕΤΥΚ έσπευσε  να αναγγείλει πως δεν ανησυχεί από την ενέργεια αυτή, καθώς, όπως τονίζει, στο παρελθόν αντιμετώπισε διασπαστικές επιθέσεις που στόχο είχαν την αποδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της οργάνωσης των τραπεζοϋπαλλήλων.

Περαιτέρω, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως «η κοινωνία γνωρίζει την κάθε συντεχνία και τη βαθμολογεί ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών της και αν είναι συνεπής με τις αρχές του Συνδικαλιστικού κινήματος ή έχει υποκύψει στο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ που κατατρώει τα σωθικά της κοινωνίας ή αν έχει υποκύψει στις εργοδοτικές ορέξεις και τα συμφέροντα». 

Οι αιχμές που αφήνει η ΕΤΥΚ μέσα από την πιο πάνω τοποθέτηση της, υποχρεώνει τη ΣΕΚ να ξεκαθαρίσει πως στην πολύχρονη διαδρομή της, 1944-2020, η ΣΕΚ απέδειξε με έργα ότι παραμένει πιστή στις αρχές και αξίες του ελεύθερου  και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, μακριά από οποιασδήποτε μορφής εξωσυνδικαλιστικές επιρροές. Οι εργαζόμενοι  και τα πλατειά κοινωνικά στρώματα γνωρίζουν πολύ καλά ποιες συντεχνίες ήταν και παραμένουν κομματικά εξαρτήματα αλλά και ποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες είχαν για πολλά χρόνια υπόγειες διασυνδέσεις και ύποπτες συναλλαγές με εργοδοτικούς κύκλους και όχι μόνο, που φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος και κατεπέκταση της οικονομίας, σύροντας τον τόπο στην κοινωνικοοικονομική καταστροφή και μεγάλη μερίδα εργαζομένων στην ανεργία και την περιθωριοποίηση.

Σε άλλο σημείο, η ΕΤΥΚ επισημαίνει πως «είναι η ώρα να ληφθούν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους και τρόπους προστασίας της Συνδικαλιστικής συνείδησης, κτίζοντας παράλληλα αποτελεσματικά τείχη προστασίας απ’ όλους όσους επιβουλεύονται τις επιτυχίες της ΕΤΥΚ.» Δεν γνωρίζουμε, τους νέους δρόμους και τρόπους προστασίας της συνδικαλιστικής συνείδησης, ούτε τις επιτυχίες για τις οποίες αναφέρεται η ΕΤΥΚ.  Αυτό που γνωρίζουμε, πολύ καλά μάλιστα, είναι πως, αν κάποιοι είχαν συνδικαλιστική συνείδηση δεν θα επέτρεπαν στα γεράκια της κερδοσκοπίας να σύρουν τους εργαζόμενους  και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην οικονομική άβυσσο.

Στην πρόκληση  της ΕΤΥΚ, η ΣΕΚ θα ήθελε να απαντήσει πως δεν επιβουλεύεται τις επιτυχίες κανενός. Τουναντίον, η ΣΕΚ επικροτεί και χειροκροτεί κάθε λογής επιτυχίες που προωθούν διαχρονικά τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων στο σύνολο τους και ταυτόχρονα εξυπηρετούν  την κοινωνία και την χώρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΣΕΚ ανταποκρίθηκε θετικά στην αξίωση των τραπεζοϋπαλλήλων για ένταξη στις τάξεις της, διεκδικώντας μαζί τους με σύνεση, υπευθυνότητα και τεκμηρίωση τα δικαιώματα τους στο νέο διαμορφούμενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον. 

Η ΣΕΚ, για λόγους αρχής, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση, να έρθει σε αντιπαράθεση με την ΕΤΥΚ ή με οποιανδήποτε άλλη συντεχνία. Ωστόσο, όταν διακυβεύονται μείζονα κοινωνικά συμφέροντα από τη συμπεριφορά ή και τη γενικότερη στάση του οποιουδήποτε, η ΣΕΚ δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μαζί του, έχοντας ως μοναδικό της σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων και της κοινωνίας.  Καταληκτικά, η ΣΕΚ χωρίς να έχει το παραμικρό ίχνος εμπάθειας έναντι οποιουδήποτε,  στέλλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως, όσοι βρίσκονται σε γυάλινο σπίτι δεν μπορούν να ρίχνουν πέτρες.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21.01.2020

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo