Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 08:31

Δίωρη στάση εργασίας στην ΑΗΚ σήμερα

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου από τις 07:30 μέχρι τις 09:30 το πρωί οι συντεχνίες της ΑΗΚ με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ΔΣ του Οργανισμού και των αρμόδιων Υπουργείων για επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Οι κλαδικές συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ [ΟΗΟ –ΣΕΚ] ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ,ΣΥΒΑΗΚ, σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασαν τα προβλήματα, τα οποία αφορούν τόσο τη στρατηγική της ΑΗΚ, όσο και τα εργασιακά, διαμηνύοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους πραγματοποιούνται για να υπερασπιστούν τον Οργανισμό, την οικονομία του τόπου και τα δικαιώματα τους.

Σε σχέση με τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές των εργαζομένων, τις προσαυξήσεις και τα ωφελήματα, οι Συντεχνίες καλούν την Αρχή να συμμορφωθεί άμεσα με τις διεργασίες και αποφάσεις των Δικαστηρίων απαιτώντας σεβασμό και εφαρμογή τους.

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις, οι Συντεχνίες της ΑΗΚ τονίζουν πως οι αποφάσεις για κατάργηση των Ταμείων Ιατρο-φαρμακευτικής Περίθαλψης αποτελούν μονομερή και εξόφθαλμη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων. «Το κράτος οφείλει να σέβεται και να εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις και τις αρχές του θεσμοθετημένου διαλόγου»,υπογραμμίζουν. Για το Ταμείο Προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, από πλευράς Συντεχνιών αναφέρθηκε πως ενώ η συμφωνία έχει υπογραφτεί τον Σεπτέμβριο του 2018, έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί το Καταστατικό από τα μέλη του, η ΑΗΚ δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του και κάλεσε τον Οργανισμό να εφαρμόσει άμεσα τη συμφωνία και να λειτουργήσει το Ταμείο.

Οι Συντεχνίες αξιώνουν επίλυση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν και επηρεάζουν τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού, καθώς και την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Ο γενικός γραμματέας της ΟΗΟ – ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία εξέφρασε την προσδοκία ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει εγκαίρως στη βάση της συνεννόησης που έγινε κατά τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τις ηγεσίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, προκειμένου να αποτραπούν μονομερείς ενέργειες που καταστρατηγούν συλλογικές συμβάσεις και αφορούν την αναγκαία μετεξέλιξη των υφισταμένων ταμείων υγείας ώστε να λειτουργούν προσθετικά προς το ΓεΣΥ. Ο διάλογος και η συμφωνημένη μετεξέλιξη των συμβατικών και άλλων υποχρεώσεων των Ημικρατικών Οργανισμών και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μόνη καθορισμένη διεργασία που επιβάλλεται από τα εργασιακά θέσμια του τόπου και μπορεί να αποτρέψει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo