Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 09:32

Το ΓεΣΥ θα αντέξει σε βάθος χρόνου - Συγχαίρουμε όσους εργάστηκαν για την εισαγωγή του και κοιτάζουμε μόνο μπροστά

Εδώ και λίγες μέρες το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) άρχισε να γίνεται μέρος της ζωής μας. Άρχισε να γίνεται πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση και μέσα από μια διαδικασία που ήταν γεμάτη προβλήματα, τρικλοποδιές και σκοπέλους η κυβέρνηση κατάφερε να ξεκινήσει το ΓεΣΥ μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έθεσε ομόφωνα η βουλή.

Το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται.  Ο δρόμος είναι μονόδρομος.  Πάει μπροστά.  Δεν έχει κανένα πισωγύρισμα.

Σ’  αυτό το οδοιπορικό θα υπάρξουν και προβλήματα.  Κάθε αρχή και δύσκολη.  Δεν εθελοτυφλούμε.  Όμως ευελπιστούμε πως, τα οποιαδήποτε προβλήματα που θα προκύπτουν θα λύνονται αμέσως και δεν θα αφήνονται να συσσωρεύονται, γιατί όλα αυτά τα ζητήματα έχουν να κάμουν με την υγεία των πολιτών.  Και η υγεία και η ποιότητα μέσα από την οποία προσφέρεται δεν είναι αστεία υπόθεση. 

Τούτων λεχθέντων, οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη σταθερή προσήλωση του στο ΓεΣΥ, όπως επίσης και τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, όπως και τον προκάτοχο του Γιώργο Παμπορίδη για τις άοκνες και ειλικρινείς προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε σήμερα να έχουμε σε λειτουργία το συγκεκριμένο μονοασφαλιστικό σχέδιο υγείας.

Παράλληλα και ταυτόχρονα η ΣΕΚ οφείλει με παρρησία να συγχαρεί τους λειτουργούς του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), από τη διευθυντική ομάδα μέχρι και τον τελευταίο κλητήρα, που εργάστηκαν ατελείωτες ώρες και μέρες, πρωί, μεσημέρι, βράδυ για να πετύχουν, με την υπεύθυνη καθοδήγηση του διοικητικού συμβουλίου τον επιθυμητό στόχο.  Τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Συγχαίρουμε ακόμα την κοινωνία και όλους τους πολίτες που αγκάλιασαν το ΓεΣΥ και με τη συμμετοχή και εγγραφή τους στο σύστημα, του έδωσαν υπόσταση, σάρκα και οστά.   Από εδώ και πέρα χρειάζεται ακόμα περισσότερη υπομονή, ώστε το ΓεΣΥ να εδραιωθεί και να αντέξει σε βάθος χρόνου, γιατί αυτό απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo