Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 08:58

Η ορεινή Κύπρος χρειάζεται το πετρέλαιο θέρμανσης - Η ΑΗΚ να μειώσει τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών της

Πολιτικές ενισχύσεις των κατοίκων της υπαίθρου που αντιμετωπίζουν - κυρίως στις ορεινές περιοχές – τις επιπτώσεις της φετινής έντονης βαρυχειμωνιάς, θα πρέπει να εκπονήσει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η οποία θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και να βρίσκεται στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του τόπου, η ΣΕΚ εισηγείται την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε προκαθορισμένες ειδικές τιμές, εκεί όπου αποδεδειγμένα αποδεικνύεται η ανάγκη.

Η συγκεκριμένη πολιτική για αρκετά χρόνια έδιδε ανάσες ανακούφισης στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, στην πορεία εγκαταλείφθηκε, τώρα όμως πρέπει να επανέλθει.

Πέραν τούτου θα πρέπει να εφαρμοσθεί η άποψη – ιδέα των συντεχνιών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ώστε ο Οργανισμός να ελαφρύνει τους καταναλωτές ρεύματος από το αυξημένο κόστος ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας μέρος από τα αποθεματικά του.

Είναι ήδη καλά γνωστό πως, τους τελευταίους 12 μήνες το κόστος του ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές αυξήθηκε περίπου κατά 32%.

Αν υπάρχει η δυνατότητα μέρος του αποθεματικού της ΑΗΚ να διατεθεί υπέρ των συμφερόντων των καταναλωτών, όπως εισηγούνται οι συγκεκριμένες συντεχνίες, καλό θα ήταν να γίνει.

Καταληκτικά η ύπαιθρος χρειάζεται κίνητρα και υποδομές για να ζήσει.  Χρειάζεται ιδιαίτερα ως προς την ενέργεια να υπάρξει ολοκληρωμένο και ευέλικτο σχέδιο ενεργειακής απόδοσης, χρειάζονται «ελαφρύνσεις υπαίθρου» και πολλά άλλα που αποτελούν ευθύνη της πολιτείας και ως προς το σχεδιασμό τους και ως προς την υλοποίηση τους.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo