Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 19:36

ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ: Εντείνουμε την προσπάθεια για πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των λιμενεργατών

Στο Συμβούλιο Λιμενεργασίας παραπέφθηκε για επίλυση το θέμα που προέκυψε στο λιμάνι Λεμεσού μετά τη μονομερή απόφαση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ να προειδοποιήσει με απεργιακά μέτρα με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζεται ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων.
 
Η ΣΕΚ θεωρεί ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα από την ΠΕΟ θα είναι επιζήμια και σύρουν χωρίς λόγο σε περιπέτειες τη λιμενική βιομηχανία με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία.
 
Αναφορικά με την τεταμένη εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού, η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, με ανακοίνωση της διευκρινίζει τα ακόλουθα:
 
• Οι ισχυρισμοί της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ότι δεν εφαρμόσθηκαν οι θεσμοθετημένες εργασιακές διαδικασίες για επίλυση της διαφοράς δεν ευσταθούν καθώς διεξήχθη κοινωνικός διάλογος στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο.
 
• Οι χειρισμοί της εργατικής διαφοράς στο λιμάνι Λεμεσού έγιναν μέσα από τη συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση των εργασιακών θεσμίων και η πρόταση της υπουργού Εργασίας η οποία αποδέκτηκε όλα τα αιτήματα που ήγειραν οι συντεχνίες, έτυχε της αποδοχής των εκπροσώπων των λιμενεργατών. Έτσι καταλήξαμε στην καταρχήν συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, την οποία υπέγραψαν τόσο η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ όσο και η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ στις 7 Νοεμβρίου 2018.
 
Διερωτούμαστε λοιπόν σε ποιο σημείο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα εργατικά αιτήματα όπως ισχυρίζεται σήμερα η συντεχνία της ΠΕΟ, η οποία επιδιώκει να πάρει νέα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λεμεσού. Η ΣΕΚ θεωρεί ότι η στάση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ είναι επιζήμια και οδηγεί τις εργασιακές σχέσεις στο λιμάνι σε σοβαρά αδιέξοδα, σεβάρος της εργασιακής ειρήνης και των δικαιωμάτων των λιμενεργατών.
 
Η ΣΕΚ, πάντως, παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να διασφαλίσει τα συμφέροντα των λιμενεργατών και την εργατική ειρήνη στο λιμάνι που επιτεύχθηκαν μέσα από εξαντλητικό κοινωνικό διάλογο.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo