Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 21:57

7 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία • ΣΕΚ: Συνεχής ο αγώνας για εδραίωση συνθηκών Αξιοπρέπειας στην εργασία

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία (World Day of Decent Work) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (International Trade Union Confederation), που συσπειρώνει στις τάξεις της 175 εκατομμύρια εργαζόμενους από 156 χώρες και της οποίας η ΣΕΚ αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος. Βασικοί στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αξιοπρεπή Εργασία είναι:

• Να προβάλει την έννοια της Αξιοπρεπούς Εργασίας στους πολίτες, στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και στους εμπλεκόμενους φορείς.

• Να καταδείξει ότι η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και ότι αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

• Να θέσει την αξιοπρεπή εργασία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της οικονομικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η ΣΕΚ υποστηρίζοντας τις πιο πάνω αρχές, διαβεβαιώνει τις χιλιάδες μέλη της και όλους τους εργαζόμενους πως, με δυναμισμό και διεκδικητικότητα θα απαιτήσει την υλοποίηση πολιτικών που θα καθιστούν την Ευρώπη και την Κύπρο περισσότερο κοινωνικά δίκαιη.

Στην εποχή της οικονομικής ανάκαμψης διεκδικούμε ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, σταθερότητα στην απασχόληση, προστασία και ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, καθώς επίσης και κοινωνικό διάλογο σ’ όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στην προστασία των ευάλωτων ομάδων της αγοράς εργασίας, ενώ μέγιστη σημασία πρέπει να δοθεί στον περιορισμό της ανεργίας των νέων, μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών που θα περιορίζουν τις κοινωνικές και εργασιακές ανισότητες που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo