Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 16:27

Στο πλευρό του προσωπικού με Υπευθυνότητα και Εμπειρία - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Σε τούτη τη νέα  εποχή  για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, απευθυνόμαστε στο σύνολο του προσωπικού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (μεταφερόμενο και υφιστάμενο) διαβεβαιώνοντας το ότι θα  είμαστε  έμπρακτα στο πλευρό του. Ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό κίνημα που δώσαμε με επιτυχία πολυμέτωπες μάχες  τα τελευταία χρόνια  για περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης,  εκφράζουμε τη βούληση μας να εργαστούμε  ξανά με όλες μας τις δυνάμεις για ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο  αύριο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον ίδιο τον Οργανισμό.

Πιστεύουμε βαθύτατα, ότι η ειλικρινής  συνεργασία  της Διοίκησης – Διεύθυνσης της Ελληνικής Τράπεζας  με τους εκπροσώπους των εργαζομένων,  πάντοτε στα πλαίσια του  σεβασμού στα εργασιακά θέσμια του τόπου, θα αποβεί πολλαπλώς επωφελής για όλους.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει  σε συνάντηση μας με την Ανώτατη Διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, έχει ξεκαθαριστεί και μας δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις ότι  για το προσωπικό που μεταφέρεται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την συνδικαλιστική του επιλογή. H Ελληνική  Τράπεζα αναγνωρίζει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν μέλη μεταξύ του προσωπικού, ισότιμα και χωρίς καμία διάκριση.

Με βάση τα πιο πάνω, με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε τις σχετικές δηλώσεις στον ημερήσιο τύπο του Διευθύνοντα Συμβούλου κου Γιάννη Μάτση.

Προς ενημέρωση των συναδέλφων που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα, οι διαπραγματεύσεις των Συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ συνεχίζονται και εντατικοποιούνται έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μεταξύ μας συμφωνία που θα αφορά το σύνολο των εργασιακών σας δικαιωμάτων, ιδιαίτερα αυτών που προνοούνται στις Συλλογικές Συμβάσεις και συμφωνίες που έχουμε συνάψει με την Σ.Κ.Τ (εξορθολογισμός όρων απασχόλησης και μισθολογίου) με βάση τα όσα προνοούνται στην υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ με τη μεγάλη εμπειρία και υπευθυνότητα που τους διακατέχει, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε τούτη την κομβική  συγκυρία για τα κοινωνικοοικονομικά μας πράγματα , καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να πυκνώσει τις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος,  διεξάγοντας ενωμένοι νέους αγώνες για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, εξυπηρετώντας παράλληλα το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον στη βάση της υπεύθυνης και επαρκούς τεκμηρίωσης .

 

Λευκωσία  11 Σεπτεμβρίου 2018

Συντεχνίες  ΣΕΚ - ΠΕΟ  

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo