Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 08:52

Ποινικό αδίκημα η μή καταβολή του 13ου μισθού - Ο 13ος μισθός ενισχύει την πραγματική οικονομία και συμβάλλει στη δημιουργία αξιοπρεπών και ποιοτικών θέσεων εργασίας

Η ΣΕΚ υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες ότι η καταβολή 13ου μισθού εκεί και  όπου παραχωρείται, είτε λόγω συλλογικής σύμβασης ή  μέσα από πρακτική,  είναι υποχρεωτική με βάση τη νομοθεσία,  και πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται.

Η ΣΕΚ καλεί τους εργοδότες  να καταβάλουν έγκαιρα τον 13ο μισθό στους εργαζομένους τους για να τονωθεί η αγορά και η οικονομία του τόπου.

Η παραχώρηση 13ου μισθού συνδέεται άμεσα με  τη δημιουργία αξιοπρεπών και ποιοτικών θέσεων εργασίας και στηρίζουν τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα ή βρίσκονται  στα όρια της φτώχιας.

 Η ΣΕΚ τονίζει παράλληλα ότι, οι αξιοπρεπείς και  ποιοτικές θέσεις εργασίας δεν συμβάλουν μόνο στην ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας αλλά ενισχύουν σημαντικά την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και την πραγματική οικονομία.

 Για το λόγο αυτό, η ΣΕΚ καλεί όλους τους εργοδότες του τόπου να παραχωρήσουν 13ο μισθό στους εργαζομένους τους. Έτσι, θα λειτουργήσουν αλληλέγγυα στους εργαζομένους τους και θα περιοριστούν οι εργασιακές διακρίσεις, γεγονός που  μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει ωφέλιμα και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Καλούνται οι εργαζόμενοι όπως στις περιπτώσεις που σημειώνονται παραβιάσεις στην καταβολή του 13ου μισθού προβαίνουν σε καταγγελίες (τηλ. ΣΕΚ 22849849,  τηλ. Υπ. Εργασίας & Κοιν. Ασφαλίσεων 22401600).

Λευκωσία, 14 Δεκεμβρίου 2017

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo