Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:11

Ωρα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας - Συστράτευση των δυνάμεων του Ελληνισμού για σπάσιμο των αδιεξόδων και άρση της πολύχρονης κατοχής

Μετά και το νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη.

Η Κύπρος και ο λαός της, βίωσαν ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος.

Η Τουρκική αδιαλλαξία επανέλαβε για ακόμα μια φορά τον εαυτό της.  Στην προηγούμενη Γενεύη η σκληρότητα της Άγκυρας ξεπέρασε κάθε όριο, ιδιαίτερα στο θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών που θα πρέπει να συνοδεύουν τη λύση.  Τώρα στη νέα Γενεύη, στο Κραν Μοντάνα, η Τουρκία έδειξε όλη τη σκληρότητα της στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, εμμένοντας στη διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων, τα οποία όπως είπε χωρίς κανένα ενδοιασμό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, θα τα χρησιμοποιήσει, θυμίζοντας παρωχημένες αντιλήψεις άλλων εποχών.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και δύσκολες.  Οι καιροί είναι ύποπτοι και πονηροί με πλήθος κινδύνους να απειλούν την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού σ’  αυτό το ακριτικό κομμάτι ευρωπαϊκής γης.

Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η μέγιστη ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.  Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να αποφευχθεί η αχρείαστη πολιτική φλυαρία η οποία δεν ωφελεί σε τίποτα και κανένα. 

Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η συνεργασία ανάμεσα σε Λευκωσία και Αθήνα, γιατί αυτή η σχέση είναι το μέγιστο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει η Κύπρος στον αγώνα που διεξάγει για ορθή λύση, απελευθέρωση και επανένωση. Άλλωστε όσες φορές διασπάστηκε αυτός ο άξονας βιώσαμε εθνικές τραγωδίες. 

Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα για να αξιολογηθούν σωστά όλα τα νέα δεδομένα και με ορθό τρόπο να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΣΕΚ διεκδικεί λύση βιώσιμη που θα επανενώνει τον τόπο, θα αντέχει στο χρόνο, θα στηρίζεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα σέβεται τα ανθρώπινα και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των νομίμων πολιτών.

Μια τέτοια λύση για να είναι διαρκής και βιώσιμη προϋποθέτει την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων αλλά και δίκαιες εδαφικές αναπροσαρμογές.

Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο και τη μέγιστη εγγύηση για όλους τους πολίτες του τόπου και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι ελεύθεροι και ελεύθερα διακινούνται – απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου ασφάλεια –                 σ’ ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο χωρίς να τους ενοχλεί τίποτα και κανένας.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo