Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:28

ΑΤΑ , Γε.Σ.Υ. και εκκρεμούντα εργασιακά και κοινωνικοοικονομικά ζητήματα συζήτησαν η ηγεσία της ΣΕΚ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την αισιοδοξία του ότι τα θέματα της ΑΤΑ και του Γε.Σ.Υ.  θα έχουν θετική κατάληξη διατύπωσε  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστσιάδης σε σημερινή συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Εκτός από την ΑΤΑ και το Γε.Σ.Υ. η ΣΕΚ έθεσε ενώπιον του προέδρου εκκρεμούντα  εργασιακά και κοινωνικοοικονομικά ζητήματα όπως η αδήλωτη εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις,  η αγορά υπηρεσιών του δημοσίου και τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας.

Αναφερόμενος στην ΑΤΑ, ο πρόεδρος σημείωσε ότι το όλο θέμα είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται υπό την υπουργό Εργασίας με τις ηγεσίες των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων η χρυσή τομή.

Για το θέμα των Ταμείων Προνοίας είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για συλλογή στοιχείων προκειμένου να σχηματισθεί ολοκληρωμένη εικόνα. Διαβεβαίωσε ότι η πολιτική απόφαση για αποκατάσταση του 75% των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας θα υλοποιηθεί. Η ΣΕΚ ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ο πρόεδρος έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΣΕΚ για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην τεχνική διαδικασία ρύθμισης του όλου ζητήματος.

Για το Γε. Σ.Υ. η ΣΕΚ κάλεσε τον πρόεδρο να παρέμβει ώστε το ποσοστό των συνεισφορών  των εργαζομένων να είναι μικρότερο από αυτό των εργοδοτών, όπως προβλέπει ο αρχικός νόμος.

Επιπρόσθετα, η ΣΕΚ ζήτησε τη συνδρομή του προέδρου προκειμένου να ικανοποιηθεί το συντεχνιακό αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση  βασικών όρων εργοδότησης στην Οικοδομική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική ανταπόκριση του προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλει γενικότερα στην προσπάθεια επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας και διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15 Μαρτίου 2017

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo