Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 09:14

Εργοδότες φορο-εκθέτουν εργαζόμενους - Τους αποκόπτουν φόρο εισοδήματος και δεν τον καταβάλλουν στις Φορολογικές Αρχές

Τον τελευταίο καιρό – και όχι μόνο – αρκετοί εργοδότες ηθελημένα ή άλλως πως συμπεριφέρονται κατά τρόπο παράνομο και αδόκιμο και βάζουν σε φασαρίες τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς έχουν διαπιστωθεί αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες εργοδότες, ενώ έχουν αποκόψει από τους μισθούς των εργαζομένων τους τα ποσά που αντιστοιχούν στην πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος, δεν τα καταβάλλουν έγκαιρα με αποτέλεσμα οι φορολογικές Αρχές να κυνηγούν τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητούν να ξαναπληρώσουν τα φορολογούμενα ποσά ως δική τους υποχρέωση.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα και δυσκολότερα σ’ όλες εκείνες τις περιπτώσεις που εταιρείες είτε κλείνουν είτε διαλύονται.

Αυτή η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη και πρέπει να διευθετηθεί τάχιστα με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, ώστε την υποχρέωση για την αποκοπή και καταβολή των ποσών προς το Φόρο Εισοδήματος, (στην περίπτωση των μισθωτών), να την έχουν οι εργοδότες και όχι οι εργοδοτούμενοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τη ΣΕΚ η οποία το ήγειρε τον περασμένο Ιούλιο και στον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο αναμένει διορθωτικές αποφάσεις.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα αγωνιζόμαστε με πάθος κατά της φοροδιαφυγής και ως εκ τούτου δεν ανεχόμαστε μέλη μας – μισθωτοί πολίτες – να κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως φοροφυγάδες ή ως άτομα που αποφεύγουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από υπαιτιότητα ανεύθυνων εργοδοτών.  Διότι περί αυτού πρόκειται.

Γι’  αυτό ακριβώς επιβάλλεται να δοθούν σωστές λύσεις από τις αρμόδιες Αρχές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo