Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 09:21

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΚ

Με την χθεσινή υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις της πενταμελούς γενικής γραμματείας, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του 28ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΕΚ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 25 - 27 Μαϊου.

Το τελετουργικό μέρος θα ανοίξει με καλλιτεχνικό δρώμενο εμπνευσμένο από τους κοινωνικούς κι εθνικούς αγώνες της ΣΕΚ. Θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετισμό θ’ απευθύνει επίσης, η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κι εκπρόσωπους της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στην οποία η ΣΕΚ είναι ενεργό μέλος. Κύριος ομιλητής θα είναι ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως ο οποίος θα κάνει απολογισμό της περιόδου 2011 -15 της κρίσης και της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, προσδιορίζοντας τις προκλήσεις αλλά και της προοπτικές της μεταμνημονιακής εποχής.

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι των συνδικάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Θα γίνουν ειδικές αναλύσεις για τα εργατικά και κοινωνικοοικονοικά δρώμενα στην Κύπρο και την Ευρώπη.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 456 σύνεδροι από τους χώρους εργασίας τόσο του ιδιωτικού όσο και του κρατικού - ημικρατικού τομέα όπου συνδικαλίζεται η ΣΕΚ.

Οι σύνεδροι θα κληθούν να εγκρίνουν την Έκθεση Δράσης της περιόδου από το 27ο στο 28ο Παγκύπριο Συνέδριο και τα Πεπραγμένα ενώ θα εκλέξουν τη νέα ηγεσία της ΣΕΚ για την επόμενη τετραετία.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo