Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 11:05

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Το συνδικαλιστικό κίνημα ενημέρωσε την τρόικα ότι ήρθε η ώρα της ανακούφισης των μισθωτών και των μη προνομιούχων που σήκωσαν στους ώμους τους το μεγαλύτερο φορτίο της κρίσης. Σε κοινή συνάντηση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ με το τεχνοκρατικό κλιμάκιο της τρόικα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστές απαίτησαν ουσιατική χαλάρωση των μέτρων λιτότητας που πνίγουν τους μισθωτούς και τα πλατειά τμήματα του λαού και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμαμτέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας και ο γ.γ της ΟΗΟ –ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία επιχειρηματολογώντας για τις θέσεις του κινήματος τόνισαν την ανάγκη

• Διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων και ωφελημάτων για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, στη βάση των αντοχών κάθε κλάδου της οικονομίας αλλά και σε επίπεδο επιχείρησης με στόχο την επανάκτηση όσων απωλέσθηκαν μεσούσης της κρίσης.

• Ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου με γνώμονα την δημιουργία πιο δίκαιης κοινωνικής Ευρώπης με γνώμονα τη δέσμευση Γιούνγκερ στο πρόσφατο συνέδριο των Ευρωπαικών Συνδικάτων στο Παρίσι.

• Νομοθετική ρύθμιση βασικών όρων των συλλογικών συμβάσεων στο πλαίσιο του θεσμού της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης για πάταξη της εργασιακής εκμετάλλευσης

• Νομοθετικές ρυθμίσεις για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Τέλος εστάλη το μήνυμα, πως η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ολοκλήρωση των Μνημονιακών υποχρεώσεων της Κύπρου διανοίγει προοπτικές για ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και άρση των σκληρών μέτρων λιτότητας με κύριο μέλημα την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo