Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 11:28

Τα αυτογκόλ δεν φέρνουν ανάπτυξη

Θλίψη και ανησυχία για την Κεντρική Τράπεζα

Τα όσα κακώς συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Κεντρική Τράπεζα δημιουργούν ανησυχία και έντονο προβληματισμό σε όσους ειλικρινά νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου και της οικονομίας.

Τα όσα συμβαίνουν δείχνουν πως το τραπεζικό σύστημα και η εποπτική του Αρχή, βρίσκονται σε καθεστώς αναξιοπιστίας με αποτέλεσμα να τορπιλίζονται εκ των έσω όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται για εξυγίανση, πρόοδο και ανάπτυξη.

Μια οικονομία – όπως είναι η κυπριακή – που προσπαθεί να βγει από το βάραθρο και να βρει το βηματισμό της προς την ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει θεσμικά όργανα που με τη δράση και την συμπεριφορά τους βάζουν αυτογκόλ.

Βέβαια το πρόβλημα με την Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σημερινό.  Είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρέτησε και απομακρύνθηκε ο τέως διοικητής, ενώ είναι ακόμα περισσότερο γνωστό και βέβαιο πως, μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο υπουργός Οικονομικών Χαρ. Σταυράκης και ο διοικητής Αθ. Ορφανίδης δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις.

Όλα αυτά τα αρνητικά αντανακλούν στο προφίλ και στην ταυτότητα της χώρας, ενώ προκαλούν απεριόριστη θλίψη στο συνδικαλιστικό κίνημα και στις χιλιάδες μέλη του, που αδιαμαρτύρητα και μακριά από εργασιακή αναταραχή έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανόρθωσης και ενίσχυσης – κυρίως – των δημοσίων οικονομικών.

Την ώρα που η εργατική τάξη βιώνει τις παγοποιήσεις των μισθών και της ΑΤΑ, συνεισφέρει υποχρεωτικά στο κράτος, επωμίζεται το επιπρόσθετο βάρος από την αύξηση του ΦΠΑ και ζει στο πετσί της την ανεργία, νοιώθει απεριόριστη πικρία γιατί στην Κεντρική Τράπεζα περί άλλων τυρβάζουν και μεριμνούν.

Η ΣΕΚ καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Γενικό Εισαγγελέα και τη Δικαστική εξουσία, καθώς επίσης και τη βουλή, γρήγορα, έγκαιρα και αποτελεσματικά να βρουν τις διορθωτικές λύσεις, ώστε ο τόπος να αποκτήσει Κεντρική Τράπεζα, η οποία στη σωστή της διάσταση αποτελεί σοβαρό προαπαιτούμενο για την πρόοδο και προκοπή της Κύπρου και του λαού της.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo