Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 12:35

Πολιτικό το έγκλημα για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Η βουλή δεν μπορεί να ερευνήσει και να δείξει τις ευθύνες των μελών της

γιατί τα κόμματα είναι μέρος του προβλήματος

Το κλείσιμο πρώτα της Eurocypria και ύστερα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι ένα πελώριο θέμα για το οποίο φέρουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα που διαμέσου εκλεκτών στελεχών τους διοίκησαν τις δύο εταιρείες.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι, η Κύπρος αυτή την ώρα δεν έχει δικό της εθνικό αερομεταφορέα, είναι πρωτίστως πολιτική.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους απαιτούν πραγματική έρευνα που θα καταδεικνύει και θα καταγράφει το εύρος και το μέγεθος αυτής της πολιτικής ευθύνης, αλλά και τιμωρία των όσων ενέχονται σ’ αυτή την υπόθεση.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της βουλής και των πολιτικών κομμάτων να διορίσουν adhoc επιτροπή, αποτελούμενη από 11 βουλευτές, για να ερευνήσουν τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, όμως απ’ αυτή την επιτροπή δεν αναμένουμε τίποτε απολύτως.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αν ήθελαν πραγματικά να ερευνήσουν αυτό το θέμα, όφειλαν να είναι διπλά προσεκτικά στη σύνθεση της Επιτροπής και να απέφευγαν να διορίσουν σ’ αυτήν το βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαϊδη, που διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Χριστόφια αλλά και το βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρο Ευαγόρου που διετέλεσε μέλος σε διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Δεν έχουμε οτιδήποτε εναντίον των συγκεκριμένων ανθρώπων, όμως κατά την άποψη μας οι ίδιοι θα έπρεπε να αποποιηθούν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη επιτροπή, για να υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία και να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε κακές σκέψεις για την αξιοπιστία της κοινοβουλευτικής έρευνας.

Αναζητείται σοβαρότητα για την εκπόνηση μιας ποιοτικής έρευνας που θα γίνει από πραγματικά ανεξάρτητους φορείς και η οποία βέβαια θα γίνει αποδεκτή και σεβαστή από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και δεν θα έχει την τύχη του πορίσματος Πολυβίου για την έκρηξη στο Μαρί.

Τα πολιτικά κόμματα – δυστυχώς – είναι μέρος του προβλήματος και η έρευνα που θα γίνει από τα ίδια δεν πρόκειται να καταδείξει και να αποδείξει τις δικές τους πολλαπλές και τεράστιες ευθύνες.  Θα είναι μια έρευνα ελλειμματική και ως εκ τούτου ίσως και αχρείαστη.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo