Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 10:47

H Ελλάδα σε νέα εποχή

Προέχει η μέγιστη συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία

Κάθε εκλογική αναμέτρηση που ολοκληρώνεται αποτελεί την απαρχή μιας καινούργιας πολιτικής σελίδας για τη χώρα και το λαό.

Η Ελλάδα από το βράδυ της περασμένης Κυριακής με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πορεύεται σε μια νέα εποχή μέσα σ’ ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτειακό περιβάλλον που είναι γεμάτο προβλήματα, δυσκολίες αλλά και προκλήσεις.

Η Κύπρος και ο κυπριακός ελληνισμός στο σύνολο του, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και αγωνία τα όσα τεκταίνονται στην Μητροπολιτική Ελλάδα, γιατί η χώρα αυτή δεν είναι η οποιαδήποτε χώρα.

Η Ελλάδα ιστορικά και διαχρονικά, μόνιμα και σταθερά αποτελεί το ανιδιοτελές στήριγμα της μαρτυρικής Κύπρου.  Αποτελεί το σύντροφο και το συμπαραστάτη σ’ όλες τις δυσκολίες και ιδιαίτερα τις εθνικές, όπως είναι π.χ. το κυπριακό πρόβλημα.

Η ΣΕΚ αυτή τη δύσκολη και δίσεκτη ώρα που και οι δυο χώρες – Κύπρος και Ελλάδα – βρίσκονται κάτω από το Τροϊκανικό μνημόνιο και παράλληλα και ταυτόχρονα απειλούνται από την Τουρκική επιθετικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται με την παρουσία του Μπαρπαρός στις κυπριακές θάλασσες, καλεί τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να  αναπτύξουν τη μέγιστη συνεργασία σ’ όλα τα επίπεδα.

Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν με πνεύμα ομογνωμίας και συναντίληψης να διαχειριστούν από κοινού τα κορυφαία εθνικά ζητήματα και σε συνεργασία με τις χώρες της γύρω περιοχής να προστατεύσουν τους φυσικούς πλούτους, τους οποίους εποφθαλμιά η Τουρκία.

Μ’ αυτές τις απλές σκέψεις η ΣΕΚ εύχεται στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo