Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 16:39

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία το 16ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ

Με επιτυχία έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 29 Νοεμβρίου 2019 οι εργασίες του 16ουΠαγκυπρίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών  (ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ).

Ο Υπουργός Οικονομικών κος Χάρης Γεωργιάδης έχει προσφωνήσει το συνέδριο και εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Χαιρετισμό επίσης απευθύναν προς το συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας, η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών της Γαλλίας CftdINTERCOClaireCallonec, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών του Ισραήλ UCAPSEMotiGeller , το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.

Κύριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Ομοσπονδίας η οποία κατάφερε να βελτιώσει μισθούς, ωφελήματα, συνθήκες απασχόλησης κλπ στους εργαζόμενους μέλη της.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους: Οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου, Αννίτα Δημητρίου, Μαρίνος Μουσιούτας και Γιώργος Κάρουλας.

Οι Γενικοί Διευθυντές: του Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Εργασίας Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Πολλοί Διευθυντές Τμημάτων, Προέδροι Σχολικών Εφορειών, Λειτουργοί Τμημάτων και Υπηρεσιών.

Αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Το συνέδριο έχει αξιολογήσει την δράση της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ της προηγούμενης περιόδου από τον 6ον 2015 μέχρι τον 10ον του 2019 μέσα από την έκθεση δράσης που είχε ετοιμαστεί και την ενέκρινε. 

Έχουν συζητηθεί θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό/ μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Σχολικών Εφορειών, την ψηφιοποίηση, την βελτίωση της παραγωγικότητας, την στελέχωση, την ίση μεταχείριση, και την βελτίωση/επαναφορά μισθών και ωφελημάτων και έχει καθοριστεί η πολιτική της Ομοσπονδίας για την επόμενη τετραετία. 

Το συνέδριο εξέλεξε ως Γενικό Γραμματέα τον Γιώργο Κωνσταντίνου, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα τον Χρίστο Τζιαπούρα, Γενικό Ταμία τον Ανδρέα Νεοφύτου και Μέλη Γενικής Γραμματείας τον Γιαννάκη Λεοντίου  και Κώστα Χριστοδούλου.  

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών της ΣΕΚ  (ΟΕΚΔΥ) εκπροσωπεί εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα (Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, Αορίστου Χρόνου Εργαζόμενους, Εκπαιδευτικούς Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΥΠΠΑΝ, κλπ), στις Σχολικές Εφορείες, στις Βρετανικές Βάσεις, στη Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου, στο Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης και σε Συμβούλια Κοινωνικής Ευημερίας.

 

Από την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ

29 Νοεμβρίου 2019

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo