Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 11:11

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ • Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η υποδήλωση εισοδημάτων

Έντονη ανησυχία επικρατεί  στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος  αλλά και στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας για τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμαβάνει τα τελευταία χρόνια  το φαινόμενο της υποδηλωμένης, της αδήλωτης και γενικότερα της «μαύρης» εργασίας. Η υπουργός Εργασίας  Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου μιλώντας στο πλαίσιο της συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος (ΕΣΣ) την περασμένη Παρασκευή, τόνισε πως η υποδηλωμένη εργασία προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ολέθριες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας ανησυχώντας  βαθύτατα για την έξαρση του φαινομένου της μαύρης εργασίας, δήλωσε στην «Εργατική Φωνή» ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο διαμηνύοντας ότι ήλθε η ώρα της επιβολής του νόμου και της τάξης στην αγορά εργασίας. Καλούμε την υπουργό Εργασίας  να επανακαταθέσει  σύντομα το νομοσχέδιο για δημιουργία  Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρη τών στη Βουλή.  Ταυτόχρονα καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ψηφίσουν σύσσωμα  το νομοσχέδιο στέλλοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ρυθμισμένη αγορά εργασίας θα αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποσύρθηκε τον περασμένο Ιούλιο με στόχο τη βελτίωση κάποιων προνοιών του.

ΟΙΚΙΑΚΟΙ  ΒΟΗΘΟΙ

Εξάλλου, η υπουργός Εργασίας  τόνισε την ανάγκη όπως  ξεκινήσει άμεσα κοινωνικός διάλογος για να κυρωθεί η Σύμβαση 189 Περί Οικιακών Εργαζομένων. Η μη  κύρωση της εν λόγω σύμβασης, σημαίνει πως ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλουμε να προστατεύσουμε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, σημείωσε.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo