Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 12:01

Χρειάζεται όραμα για επίλυση του κυκλοφοριακού • Βαρύτατο το κόστος για τους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα

Για πολλοστή φορά η ΣΕΚ εκφράζειτην αγανάκτηση της για την αδυναμία της Πολιτείας να επιλύσει το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα πουεξακολουθεί  να μαστίζει  τα αστικά κέντρα.Παράλληλα, διατυπώνει την έντονη ανησυχία της για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον νευραλγικό τομέα τωνδημόσιων μεταφορών.

Η έλλειψη ολοκληρωμένου και αξιόπιστου συστήματος δημόσιων μεταφορών έχει καταστήσει το ιδιωτικό αυτοκίνητο εργαλείο πρώτης ανάγκης για τους εργαζόμενους και τους πολίτες γενικότερα, με αρνητικό επακόλουθο τη συνεχή όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Η κατάσταση αυτή προκαλεί αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την οδική ασφάλεια, πλήττοντας πρωτίστως τους εργαζόμενους με τεράστιες ζημιές στην οικονομία και την κοινωνία ευρύτερα.

Στη Λευκωσία και στις άλλες μεγάλες πόλεις, το κυκλοφοριακό έφθασε σε οριακά επίπεδα συσσωρεύοντας πλήθος προβλημάτων στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι όποιες επί μέρους ρυθμίσεις έγιναν στη βάση μελετών των συναρμοδίων φορέων σε συνεννόηση με την Αστυνομία, προσφέρουν μικρές ανάσες αλλά η ουσία του προβλήματος παραμένει αναλλοίωτη.

Η ΣΕΚ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις πόλεις δεν μπορεί να επιλυθεί ούτε με περισσότερους ή πλατύτερους δρόμους, ούτε με υπέργειες ή υπόγειες γέφυρες, αλλά μόνον με την εφαρμογή ενός σύγχρονου, αξιόπιστου, λειτουργικού και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων μεταφορών που να αγκαλιαστεί από τους πολίτες. Ένα σύστημα με βραχυσπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακρόχρονους στόχους που να υπηρετεί τους εργαζόμενους, να σέβεται το περιβάλλον, να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και να συμβάλλει ουσιαστικά στην ορθολογιστική πολεοδομική ανασυγκρότηση.Προς την κατεύθυνση αυτή η ΣΕΚ θεωρείως αναγκαία μέτρα πνοής τα εξής:

• Ενίσχυση του θεσμού του σχολικού λεωφορείου με σύγχρονα και ευέλικτα  λεωφορεία με άρτια δίκτυα διαδρομών και συχνότητας

• Ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και άλλων συναφών υποδομών

• Αντικατάσταση των μεγάλων λεωφορείων με μικρά και ευέλικτα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Καταληκτικά, κορωνίδα των σχεδιασμών πρέπει να είναι η λειτουργία ηλεκτρικού σιδηροδρόμου [τραμ] σε κάθε μεγάλη πόλη με κάθετες προεκτάσεις στην καρδιά των συνοικιών, κατά μήκος του κεντρικού τροχιόδρομου. Προς την κατεύθυνση αυτή, απαιτείται πολιτική βούληση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους κοινωνικούς εταίρους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, η ΣΕΚ θέτει το θέμα σε δημόσια συζήτηση, επιδιώκοντας να ξεκινήσει σύντομα επίσημος διάλογος προκειμένου ο τόπος να αποκτήσει σύντομα άρτιο και λειτουργικό δίχτυο συγκοινωνιών σε προσιτές τιμές, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo