Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 16:37

Ουσιαστικής σημασίας συνάντηση ΣΕΚ – Υπουργού Οικονομικών

Μέτρα ανακούφισης των μισθωτών και στήριξης των χαμηλόμισθων

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και η σταδιακή δημιουργία συνθηκών πλήρους απασχόλησης επιτρέπουν την προώθηση μέτρων για φοροελφρύνσεις και στήριξη των χαμηλόμισθων ομάδων του πληθυσμού μέσα στο 2020.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που θα συμβάλουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα:

• Προωθείται μέσα στο 2020 στοχευμένη φορολογική μεταρρύθμιση στη βάση της πράσινης φορολογίας και της φοροελάφρυνσης της εργασίας. Τα ποσά που θα εξοικονομηθούν θα επιστραφούν στους χαμηλόμισθους και σε ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού.

• Διαφοροποιείται η φορολογική έκπτωση από το 1/6 στο 1/5 των εισφορών για ασφάλιστρα ζωής, στα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στα Σχέδια Σύνταξης και Ταμείων Προνοίας και στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

• Αναβαθμίζεται μισθολογικά μερίδα χαμηλόμισθων του δημοσίου, ενώ όλοι οι νεοεισερχόμενοι από το 2011 και εντεύθεν θα έχουν ταμείο προνοίας.

• Υιοθετούνται μέτρα για πάταξη της φοροδιαφυγής με βασικούς άξονες την υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους και την υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικής πληρωμής (κάρτας) από τους παρόχους υπηρεσιών και πώλησης προϊόντων.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας δήλωσε ότι δημιουργούνται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση της οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.SEK YP. OIKONOMIKON A

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo