Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 17:38

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η παρενόχληση και σεξουαλική παρενόχλησηστην εργασία είναι πολυσύνθετα κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις αφού συνδέονται με τη δημιουργία δυσάρεστων καταστάσεων, υποτιμητικών και επιβαρυντικών συμπεριφορών και οδηγούν  σε προστριβές,  χαμηλή παραγωγικότητα και  αυξημένες απουσίες από την εργασία.

Για τον σκοπό αυτό ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΟΕΒ ενώνουν δυνάμεις και  αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά προς την Κυπριακή Κοινωνία, την ωφελιμότητα του Κοινωνικού Διαλόγου και της εποικοδομητικής συνεργασίας των τριών οργανώσεων που έχουν ως απώτερο στόχο την πρόοδο,την κοινωνική ευημερία και την ομαλή και υγιή λειτουργία των εργασιακών σχέσεων.

Οι τρεις Οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΟΕΒ, εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων  και εργοδοτών του ιδιωτικού και ημιδημόσιου τομέα στους οποίους τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, συνομολογούνται και εφαρμόζονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που πρέπει να αποδίδεται στα ζητήματα της αξιοπρέπειας στην εργασία και τη σημαντική συμβολή εργαζομένων και εργοδοτών στηνδιατήρηση ασφαλών χώρων εργασίας υπογράφουν σήμερα,6 Ιουνίου 2019, Κώδικα πρόληψης καιαντιμετώπισης απαράδεκτων συμπεριφορών στους χώρους εργασίας που επιβαρύνουν τη ψυχική υγεία των εργαζομένων και  διασαλεύουν την εργασιακή ηρεμία και ομαλότητα.

Οι τρεις οργανώσεις,λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των φαινομένων αυτών και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτά, θα προχωρήσουν στην ενσωμάτωση του Κώδικαως παράρτημαστις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στον ευρύτερο δημόσιο, με στόχο την εμπέδωση κουλτούρας σεβασμού και αξιοπρέπειας για καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων.

Σημειώνεται πως την ευθύνη των εργοδοτών να προστατεύουν τους εργαζομένους αποτρέποντας φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο καθορίζει η εθνική νομοθεσία που προνοεί για την υποχρέωσηλήψης  προληπτικών  μέτρων  για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που πιθανό να διασαλεύσουν την εργασιακή ομαλότητα. Η δημιουργία Κώδικα αποτελεί σημαντικό εργαλείο πρόληψης και καταπολέμησης και εστιάζει κυρίως: 1. Στις πρόνοιες του Νόμου περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση του 2002, άρθρο 12(4). 2. Στις υποχρεώσεις εργοδοτών να διασφαλίζουν ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. 3.Στους εργαζομένους να γνωρίζουν τις πρόνοιες του νόμου και να ενεργούν ανάλογα και 4. Στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης ανεπιθύμητων συμπεριφορών .

Ο Κώδικας στοχεύει στο να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των διατάξεων της εθνικής νομοθεσίας και νακαθοδηγεί τόσο τους εργοδότες όσο και τους εργαζόμενους στην προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση συμπεριφορών που δεν έχουν καμιά θέση στους χώρους εργασίας.

ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΟΕΒ καλούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να αξιοποιήσουν τον Κώδικα και δηλώνουν πως θα παρακολουθούν την εφαρμογή του για εδραίωση της αξιοπρέπειας και  του αλληλοσεβασμού στην εργασία.

ΣΕΚ ,ΟΕΒ, ΠΕΟ

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo