Greek Bulgarian English French German Italian Romanian Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 08:34

Μια δικαιότερη Ευρώπη για τους εργαζόμενους - Η ΣΕΚ συμμετέχει στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Μια δικαιότερη Ευρώπη για τους εργαζόμενους είναι το θέμα του 14ου συνεδρίου των ευρωπαϊκών συνδικάτων (ETUC) που πραγματοποιείται στη Βιέννη της Αυστρίας 21 με 24 Μαΐου στην παρουσία 600 σύνεδρων, γενικών γραμματέων και προέδρων 90 περίπου εθνικών συνδικαλιστικώνοργανώσεων από 38 ευρωπαϊκές χώρες.

Καλωσόρισμα στο συνέδριο έκαναν ο Πρόεδρος της Αυστρίας, ο Δήμαρχος της Βιέννης και ο γενικός γραμματέας των ευρωπαϊκών συνδικάτων Luca Visentini.

Στο συνέδριο παρευρίσκονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean- Claude Juncker, ο γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας Γκάι Ράϊτερ και η γενική γραμματέας των Διεθνών Συνδικάτων Σιάρρα Μπάρροου.

Το συνέδριο θα εγκύψει στο σχέδιο δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων 2019 - 2023 και θα αναλύσει τα διάφορα κεφάλαια που σχετίζονται με τη διεκδίκηση υψηλότερων απολαβών και τη σύναψη ισχυρότερων συλλογικών συμβάσεων.

Το συνέδριο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία των ευρωπαϊκών συνδικάτων και θα καθορίσει τους επόμενους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σε σχέση με τις πολιτικές που θα καταστήσουν την Ευρώπη δικαιότερη για τους εργαζόμενους.

Τη ΣΕΚ στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας και η γραμματέας του Τμήματος Γυναικών ΣΕΚ Δέσποινα Ησαΐα.

Video

Social Media

facebook creative nerdstwittergoogle plus creative nerdsyoutube creative nerds

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

syndicat-european-logoituc-csi-igb-logointernational-labour-organization-logoylourgio-ergasias-logo